"musuh dalam selimut"

salam n hye korang...
how are u today...
ngeeee.... :) 

suke x tjuk entry kt atas tu?? hot x??
sangat hot kan!!... 
tapi.. sebelum menghotkan bdn kite..
korang klik sini jap..
ok dah...

ape pendapat korang tntg tjuk entry ni??
woowww mesti mcm2 jwpn kan.. x sbr nk tau korang nye explain..
korang pernah x ade "musuh dalam selimut"??
ataupon korang pernah menghadapi situasi mcm ni??
mesti ade kan.. sbb yuyu pon pernah mengalami situasi ni..
bohong kalau x pernah..

kita x tau kenape dan ape tujuan makluk ni buat perangai mcm tu... 
sangat sakit bile itu berlaku pada kita..
kawan yang sangat kita sayang buat kita mcm ni kan..

tapi banyak jugak lah yg yuyu tau sebab-sebab kenapa ade makluk mcm ni dan ape yg membuatkan diowg jadi mcm ni.. hehehe... nape ekk?? ade penyakit ke diowg ni... hehe... jom yuyu bgtau nape diwog jadi mcm nie..



1) cemburu ngn kehidupan kita - korang anak org kaya n slalu pakai barang2 mahal.. ape yg korang nak mesti dapat.. hp mahal.. kasut mahal.. baju mahal.. suar mahal... n macam2 lah... tp diowg plak.. x dpt ape yg diowg nak.. kehidupan die x sama mcm korang.. 



2) korang cantik - ni dah biaselah sgt2... bila korang ade rupa yang cantik n body perfect.. of course lah ramai yg suka kan.. and ramai yg nak jadi kwn korang.. tp dia... sebaliknya..



3) bila korang slalu sgt mintak tolong kt die - yg ni yuyu nak nasihatkan sikit kat korang k.. kalau ade msalah ke ape ke.. jgn kerap sgt mtk tlg ngn die.. cuba utk selesaikan sendiri.. ape lagi kalau korang cite psl bf korang ke atau pon kisah masa silam korang yg pahit kat die.. sbb.. kita x tau ape yg die fikirkan masa kita cerita psl hal peribadi kita.. ( korang faham2 lah ape yuyu ckp ni...)



4) Bf korang handsome n kaya - haaaa... ni lagi satu. dh byk sgt kt luar yg jadi mcm ni kan.. pernah x dengar "rampas bf kwn sendiri" semestinya ade yg pernah berlaku kt korang sendiri kan.. sabar jelah  sape2 yg pernah kene mcm ni.. 



haaa.... dh tau kan sebab-sebab nye nape?? jadi para hadirin sekalian..
berhati-hatilah dalam berkawan selepas ini ye..
jangan terlalu bergantung pada kawan 100%
cube berdikari sendiri.. sebab x mustahil perkara ni akan berlaku..
tp kita x bileh berdendam ngn diowg.. kita kene berdoa supaya mereka berubah..
and cuma 1 perkara je korang kene ingat yang
"Dunia ni sentiasa berputar"
betol tak?? kan..kan..kan...

ok lah.. daaaa.....
jgn lupe comment skali...



Yuyu harap u all boleh like fan page yuyu skali... TQ...



2 ulasan:

yen(toka ziizokukuto) berkata...

terima kasih kerana berkongsi tips ni :)
dah dapat ilmu :)

yuliyana anak wahit berkata...

sama2.. ade ilmu same2 share...
semoga dimanfaatkan...

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol