DIY Baju Nikah

Assalamualaikum..

Lamanya tak buat entry pasal diy ni.. last entry diy pasal guest book.. so, jom proceed to next diy project yuyu.. 

Last week, baju nikah yuyu dah siap.. Yuyu tempah kat kawan je untuk jahit. Free.. Hehehehe... Pada awalnya, sangat pening sebab tak tahu nak design macam mana untuk nikah nanti. Then, tak lama tu dapat lah sikit idea dress for solemnization.. Yuyu decide untuk buat baju kurung moden dan kain pulak yang macam kedut-kedut flowy tu.. tak tau apa nama dia..

Firstly, yuyu beli kain lace untuk patch kan kat baju tu.. Yuyu beli 2 meter lace RM80.00 dan pearl yuyu guna lebihan masa buat DIY Veil Nikah.. Penjimatan disitu ye rakan-rakan taulan semua..


Ni rupanya lepas dah jahit lace kat baju.. Proceed untuk letak pearl pulak.. 




Hasilnya...









Cakkk!


Bahagian tangan


Bahagian bawah baju..




 Hurmmm.. Ok tak?? Wajib untuk korang cakap ok sebab yuyu buat ni sampai sakit pinggang! huhhh.. tapi, sorry sebab gambar tak cantik dan tak clear.. sedey.. takpe.. bila-bila nanti yuyu share gambar yang clean & clear lagi suci ok?? Ok!

Bye!
** entry diy yang sangat pendek.. ngeh3..


15 ulasan:

Mila Ahmad berkata...

cantik-cantik :)

Fieda Redzuan berkata...

cantik! nanti nak buat sendiri jugak la. hehe

hana hadi berkata...

cantik. mewah :)

Mrs.Wanida berkata...

cantik...Kreatif ea
Sy pon suke buat benda2 macam ni

Siti Rohaida Yusof berkata...

more happy bile pakai hasil keje tangan sendiri..dan rase berbaloi2..dlu sis kawen xsempat nk prepare baju sendri..sbb pertunangan hanya 3 bulan shj..how sad !!!

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum sayang!! cantiknya. putih suci tu.. kagum dengan awak dear :)

Qaleshya Umairah berkata...

cantik sis.. style skrg kot. hehe

Mas Zull berkata...

assalamualaikum yuyu...cantik2 la baju tu...:)

✿A I N A A✿ berkata...

untunglah kalau pandai menjahit ni... tak payah nak tempah baju mahal2.. cantik sangat2!

boni kacak berkata...

terbaik..tak payah nak sewa yang mahal2 tu kan?hehehe

Nick Nashram berkata...

cantiknye baju kaler putih.
macam princess diary pulak :)

Tanpa Nama berkata...

sis..boleh bgtau x kat mane nk beli lace cm ni?..rm berpa ea..

Iqlima Azmi berkata...

cantiknya! tetiba teringin nak kahwin jugak. ;D

Tanpa Nama berkata...

salam..yuyu blh tak amik pic utk kain tuh.. djahit yg mcmna ea.. n nk thu kat mne beli patch lace tuh...plss urgent..tq

ANN berkata...

CANTIIIIKKKK...
SILA LA LAWAT BLOG SY YER..HIHI...
http://projectdiyann.blogspot.com/2014/02/veil-baju-pengantin-nikah-tunang.html

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol