Life after married!

Assalamualaikum.. :)

Sangat jeles bila tengok blogger-blogger lain dok mengupdate entry baru.. dok ping entry je.. Sangat jeles serta jeles!! Entah kenapa blog ni asyik terabai aje. Jadi, ku gagahkan jua malam ni untuk update sepam dua.  Harap still ada yang sudi baca lagi.. :)

Kehidupan baru ni, iaitu alam berumah tangga adalah sangat mencabar buat yuyu.. Sangat mencabar.. Sangat. Lagi-lagi untuk anak last dalam family macam yuyu.. Kategori anak manja. Boleh bayangkan tak kehidupan yang bak ala-ala permaisuri tu,  bangun tido lambat, golek-golek dulu kat katil. nak makan dah siap atas meja. nak itu, dapat.. nak ini ayah belikan. hanya urus diri sendiri saja.



Sekarang, berubah.. sangat berubah.. bagai dilenyek duri sembilu. Dah tak boleh dah nak pikir diri sendiri.. tak boleh dah nak usap perut sendiri sebab ada perut lain yang kena usap jugak.. Walau pada hakikat & zahirnya sangat letih dan penat. Tapi, rasa macam ada kekuatan dalam diri. Kekuatan tu mengatasi segalanya. Ya.. Halal itu Indah! Kemanisan yang sangat-sangat payah untuk digambarkan. Dulu single. Sekarang dah berdua, ada teman, sahabat, kawan, kekasih gelap, teman tapi mesra, scandal, tunang, suami yang berada disisi. Yang boleh dengar cerita yuyu, yang boleh nasihatkan yuyu yang degil ni. Ramai kawan-kawan yuyu tanya, macam kehidupan baru?? best tak?? Jawapannya, of course lah best kahwin. Hihihi.. Satu perasaan boleh yuyu katakan adalah happy dan bersyukur sangat. Jadi, cepat2 kahwin ye..



Gambar ni diambil pada hari pertama bergelar suami isteri.. :)


Akhir kata,
Happy New Year & Gong Xi Fa Chai dari yuyu dan suami..

sikitnya??
nanti yuyu update lagi keyh.. :) daaa...


17 ulasan:

Hanna Nabiella berkata...

alololrghh! sweet nye sis..huhu, hope sis sentiase happy. :D

✿A I N A A✿ berkata...

cantik sungguh! suka tengok dress akk... Alhamdulillah, semoga bhgia hingga ke syurga.. amin

Nur Azieda berkata...

alolo sweetnya kak yuyu. dress cantik kebabom. Btw congrats ye kak. ada masa jemput singgah ke blog saya http://azida-littlestory.blogspot.com/

fasha berkata...

huuu..sangat jeles okayh..saya doakan kebahagiaan awak...amin...
em anyway jom join http://fashapurple.blogspot.com/2013/02/segmen-farah-shahidah-mencari-bloglist.html

Arfahani Arsad berkata...

comel.. tahniah sis! :)

ikaa berkata...

untunglah ada teman di sisi...bila laa nk sampai turn kita lak kan.hhmmm

dEdEQ dE wIshEs berkata...

SWEET SGT .. SEMOGE BHAGIA KAK .. COMEL JE ..

Eza Boom Boom :) berkata...

tahniah, cantik baju kawen..;)

Nurfaezah Abdullah berkata...

waa kak yuyu nmpk comel :) moga kekal hingga ke Jannah. jaga adab sbgai seorg isteri :)

check out entri2 sy :)

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/02/toilet-themed-restaurant-in-taiwan.html

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2013/02/i-love-you-vs-i-like-you.html

red jambu berkata...

olololoo comeyynye akk yuyu.. semoga bahagia disamping husband trcnta n dpt ank2 comey mcm akk yuyu.. :D

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata...

tahniah yuyu.. moga kekal selamanya.. aminnn....

Razil Tahir berkata...

waaa.. nak kawen jugak!
Semoga bahagia selamanya... :)

Miss Sue berkata...

sikit nye !!! nak akak update panjang panjang macam dulu dulu :( .. nak gambar gambar akak !! rinduuuu >.<

Mas Zull berkata...

assalamualaikum yuyu...wah sweet jer..

Nick Nashram berkata...

tengok ayat tu dah boleh rasa seronoknye kahwin ni..tengah kumpul duit skng ni..huhu

kisah Si Dairy berkata...

selamat pengantin baru puan yuyu

LENNY JUBILEE berkata...

Tahniah

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol