Update Kuih Raya Berjemaah!

Assalamualaikum. 

Terlambat ke untuk aku post nih?? tak kot rasanya sebab Raya kan sebulan. So, mood-mood kuih raya tuh still ada lagi kan. Tahun nih, paling gempak sebab aku buat semua kuih raya ni lagi seminggu nak raya. Betul-betul lagi seminggu. Dan jenis-jenis kuih raya yang aku buat untuk  tahun ni pon bertambah skitlah dari tahun lepas. 

Meh-meh tolong tengok my kuih raya yang tahap langit nya bertungkus lumus tuh.

 1) Conflakes Madu
Memang tiap-tiap tahun wajib ada sebab paling senang kot nak buat. So, tak ada alasan nk cakap tak sempat buat kuih raya.


 2) Conflakes Coklat
Ini pon sama, kuih raya paling senang nak buat. Paling senang. Senang jugak masuk mulut. Tiap tahun wajib ada jugak.


 3) Semperit Biscuits
Gojes tak uollsss i punya?? last year sempat buat 1 colour je yang wana kuning. This year, mood ada baik sikit, so aku buat 3 colour skaligus, Ingat nak buat colour JDT tapi, blue colour tak ada. Ok lah jugakkan...

 4) Tart Nenas Gulung
Ku akui ini kali pertama aku cuba buat tart nenas nih. Dari segi rupa memang lah tak berapa cun tapi alhamdulillah, the taste is good. 


5) Almond London
Ni first time jugak buat. Alhamdulillah menjadi. bravo!!


 6) Biskut Cinta Hatiku
Nama biskut ni anak sedara aku yang bagi. Sebab biskut ni aku buat cincai je. Kira x de tgk mana-mana resepi lah. Main buat ikut sedap tekak.

7) Kuih Rotan.
Wajib ada. Family tradition mesti ada kuih ni time raya.. 


8) Popia.
Kuih raya aku yang terakhir. Last year x sempat buat sebab i is so busy. So, claim lah untuk tahun nih.

..................................................................................................................

Amacam?? Meriah tak kuih raya I uollsss.. Haruslah kannn.. Kata suri rumah sepenuh masa. Haruslah meriah.. Kuih raya korang pulak macam mana??




9 ulasan:

Mahamahu berkata...

Ya Allah sedapnya kuih2 raya tu buat sendiri ker nak order lah tahun depan memang menarik..

✿ Ina Ainaa ✿ berkata...

Huishh sedapnya kak!!!! terliur ena...

una husna berkata...

singgah follow sini. sedapnya kuih raya. suddenly mengidam cornflake madu. nyumm nyumm

NURUL AFIQAH berkata...

Sedapnyee kuih raya tu..rajin betol buat..sy x buat kuih raya,beli je.hehe

Anys Hazwanie berkata...

sedapnya kuih tuh. saya paling suka cornflakes walaupun nak buat simple.

mirza syazwina berkata...

banyaknyee..meriah..hehee

sya mimie berkata...

Wow.. Bnyk nya biskut raya yuyu.. Mriahhhh semuanya..

Mardiah Diana berkata...

Wahh....banyaknya kuih....akak paling suka makan tart nenas....hihi

Athirah Diyana berkata...

yuyu, cantik lah jugak tart tu. kalau tengok yg tira buat, Allah!!! haha!

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol