My Convocation Day!

Assalamualaikum :)

Sepatutnya entry ni dah publish minggu lepas lepas lepas lepas nya lagi.. cerita yang dah hampir  sebulan berlalu baru nak dipublish kat orang. Huehuehue.. Kira halal ye dok??

Alhamdulillah, bertarikh 9 Disember 2012. Yuyu telah bergelar seorang graduan yang sah! Chewah.. ayat nak megah gitu. Pengorbanan, kesungguhan, kerja keras selama dua tahun setengah tu akhirnya berbaloi bila yuyu menerima segulung diploma dalam bidang perakaunan. 

Serious!! Hari tu adalah hari yang sangat bahagia untuk yuyu sebab dapat jugak membuktikan pada kedua ibu dan ayah yuyu yang anaknya ni boleh berjaya sampai dapat diploma. Macam-macam pahit manis yang dilalui sepanjang 2 tahun setengah tu.. Alhamdulillah I got it!! Walaupun dari sem 1 sampai sem 5 yuyu tak dpt berikan result yang membanggakan untuk diorang.. Tapi, yuyu tebus masa praktikal (LI).. Alhamdulillah, yuyu dpt 4 flat for LI result.. Allah Maha Adil dan Maha Merancang..

Eh, jom lah kita layan je gambar-gambar sekitar majlis konvokesyen berlangsung..

This is my suite for konvo.. Hurmm.. rasa megah sangat dapat pakai baju ni.. Ihik!

Saya Yuliana Wahit adalah seorang graduan yang comel!

My best best best n best friends forever!! 

Love u more guys!! Lepas ni masing2 dah kawen susah nak lepak sesame ag.. 

This is my classmates! We all are students of Diploma In Accounting..

All photos from #Instagram.. Do follow me @yulianawahit..

Love both of you mom and dad!! Mom bagi present flowers for me. Masa ni, sedih sangat sebab mom n dad peluk yuyu and they say thank you for me sebab bagi diorang hadiah diploma ni. Oh no!.. air mata memang mencurah-curah tak boleh nak berhenti. Thanks a lot sebab melahirkan, membesarkan, menjaga anak dara yang nakal ni sampai berjaya sekarang ni. Hurmm dah nak kawen dah.. Insyaallah akan ku kenang jasa mom n dad.. Love u!!

Mesti korang pelik nape gambar sikit sangat.. Hurmm memang sikit pon, sebab pagi tu, masa majlis dah mula tiba-tiba yuyu dapat text dari tunang yang dia accident! Oh my god.. masa tu jantung ni, terus dup dap2 laju-laju.. tak tau nak cakap apa. macam nak nangis kat situ jugak! tapi terpaksa tahan. So, satu hari tu memang tak de mood sangat! Mendiamkan diri je. Berharap majlis konvo ni habis cepat.

Alhamdulillah, majlis habis dalam tengah hari, cepat2 gi makan, gi settle kan pemulangan jubah dan yang lain2. Then, teros ajak parents balik sebab nak pergi tengok keadaan tunang. Hurmm.. Nak menangis rasa bila tengok keadaan dia yang sangat terok. Tak tau nak cakap apa.. Mampu beristighfar je dalam hati. Sesungguhnya Allah Maha Adil.. Dikala Dia memberi kegembiraan dalam hidup kita, Dia jugak memberi kedukaan dalam hidup kita supaya kita tak leka dan alpa dengan-Nya.. Ya.. Aku redha dengan semua dugaan dan ujian mu.. 

Korang, tolong doakan tunang yuyu semoga cepat sembuh dan boleh berjalan lagi k.. Terima Kasih.. :)

5 ulasan:

Miss Sue berkata...

congrates akak ! tahun dpan dah kena panggil puan dah :P hehhe

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum yuyu sayang... taniah dear. sheila doakan tunang yuyu cepat sembuh ye. camne keadaan dia skrg?

yana aina berkata...

tahniah yuyu ... moga yuyu tabah dn dpt beri semangat pd tunang k. moga tunang yuyu cpt sembuh ^^

Delimasari berkata...

tahniah YUYU -- dan d harap tunang YUYU cepat sembuh yer

KY berkata...

tahniah...pasti bangga ke dua org tua yuyu..

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol