LEGOLAND MALAYSIA is open on 15 September!!!



Salam.. hai korang..


Apa pendapat korang pasal gambar kat atas ni?? yuyu sure sangat yang semua rakyat malaysia dah tahu pasal legoland ni.. rase mcam membuak2 tak pergi?? hahaahhhaaa.. jangan kan korang.. yuyu lagi lah.. 


Legolang ni lebih kurang macam Universal Studio Singapore tu.. tapi ni version malaysia punya.. nak fight-fight jugak lah.. so, kepada orang malaysia.. x payah buang2 duit nak gi USS.. pergi Legoland je dak cukup.. jimat sikit lah kan.. Legoland ni terletak x de lah jauh sangat.. Kat Nusajaya, Johor.. dekat2 dengan gelang patah mcm tu lah.. so, this is a good news for me coz i'm live  in JOHOR.. hahahaaa... yelah.. function yang besar2 sume kat KL.. asyik2 KL.. cube negeri lain pulak dimajukan.. baru nama 1 Malaysia.. Wink!!!


actually... beberapa bulan lepas.. tak ingat buan berapa.. yuyu dengar orang-orang cakap yang legoland ni dah bukak... pada ulanya tak percaya sebab kalau betul dah bukak mestilah ade kuar berita kan.. perasmian ke ape ke. ni tak.. senyap je.. tup-tup dah bukak.. macam ye x ye je.. so.. untuk menjawab segala soalan yang berpusing2 kat kepala ni.. yuyu pergi Nusajaya and nak tengok betul ke tak dah bukak.. hahhaaa.. walaupun yuyu orang johor.. tapi.. nak gi sana pakai GPS meyh.. hihihihihi.. yelah.. yuyu familiar bawak kereta area bandar JB.. area Nusajaya x familiar sangat.. 


and akhirnyeeeee..... yuyu dah jumpe Legoland... tapi.. tak bukak lagi!! tengah dalam pembinaan.. sape yang cakap dah bukak ni!!! haiisshhh memamng nak kena piat telinga ni.. hahahahaa... pembinaan in progress lebih kurang 30% baru siap.. baru nampak rangka lagi tau.. x de rupa lagi macam mana.. masa tu lupe palk nk snap picture.. huhu...  tapi x pew.. yuyu upload pic yang 75% dah siap k.. bagi rupa2 sikit lah legoland tu cane.. jom layan jap gambar ni..













haaaa.. best tak.. tu selingan je lah sikit... kalau nak tengok selebihnya boleh pergi kat facebook OFFICIAL FB LEGOLAND.


kepada sesiapa yang dah plan nk pergi.. rase nya korang dah boleh beli ticket dia kot.. sebab sekarang tengah ade promotion tau.. tapi tak tau sampai bila promotion dia abis.. so, hurry up!!! yuyu bagi penerangan sikit lah ye bagi sesape yang nk beli ticket.. ticket yang dijual ade 2 jenis.. Day ticket dan juga Annual Pass..
Perbezaan antaran Day Ticket dan Annual Pass :


DAY TICKETS : hanya boleh digunakan dalam masa sehari sahaja..
- 1-day Ticket untuk dewasa (12-59 tahun) Price RM140 tapi promotion just RM96 sahaja...
- 1-day Ticket untuk kanak-kanak (3-11 tahun) Price RM110 tapi promotion RM70
- 1-day Ticket utuk Senior (60 tahun  keatas) Price RM110 and promotion RM70 sahaja..

**tiket ni boleh dibeli di Matta Fair Johor, Danga City Mall (15-17 julai) (10pg-9mlm) dan juga di Iskandar Malaysia Information Centre (IMIC), Danga Bay pada setiap hari sabtu dan ahad dari 2 petang - 7 malam..


ANNUAL PASS : boleh digunakan pada setiap hari beroperasi termasuk hujung minggu, cuti umum dan cuti sekolah selama 12 bulan..
- Dewasa (12-59 tahun) Price RM275 tapi promotion RM245
- Kanak-kanak (1-11 tahun) Price RM210 tapi promotion RM180
- Senior (60 tahun ke atas) Price RM210 promotion RM180

** annual pass boleh dibeli di Sutera Mall Johor (16-17 jun 2012) (10.30 pagi-10.30 mlm) dan juga di Iskandar Malaysia Information Centre (IMIC), Danga Bay pada setiap hari sabtu dan ahad dari 2 petang - 7 malam..


haaa.. dah membebel panjang pasal harga ticket.. yang mana satu korang nak beli??  bagi yuyu baik korang beli yang annual pass.. x rugi tau.. sangat jimat okeyh.. boleh guna banyak kali.. yuyu pon tergerak jugak nak beli.. tapi ntah bila nth.. untuk maklumat lanjut pasal Legoland ni.. korang boleh klik website ni k.. LEGOLAND MALAYSIA




****** cepat booking sebelom 15 september okeyh...


..still counting until wedding..


Love,
YULIANA WAHIT

7 ulasan:

Gadis Chubby berkata...

wah x pernah tahu la. nasib yuyu bagi tahu. mcm best. die terletak kat johor ke? kita utara susah nk pergi kalu beli annual pass
:(

Cik Cammy Lia berkata...

bile wedding tu yuyu??

wahh bestnye legoland dh nak siap..cnfirm Johor pasni jadi tarikan plak

cik yuyu berkata...

huhuhu.. x pe.. beli yang days ticket pon ok.. anyway utara kat mane tu??

cik yuyu berkata...

insyaallah next year dear.. tu lah. jom ramai2 pegi..

Cik Rongoks berkata...

mmg nak g tp tgk harga tiket dia.perghhhhh..hahaha

cik yuyu berkata...

hahhaaaaa... memang perhhh..

Shazney Shamsuddin berkata...

wahhhmenarik lah...
btw saya dah follow blog nie

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol