Sumpah U-Mobile Plan memang best!!!!

Salam 1 Malaysia!!!



Kali ni yuyu nak share something yang best sangat kat korang..  pernah dengar Pelan U-Mobile yang sebulan RM28 tu??of course lah semua dah tau kan.. haaaa.. saya lah salah satu pengguna plean U-Mobile itu... nak tau macam mana yuyu boleh terjebak dengan pelan ni?? scroll ke bawah...




             **************************************************************


macam mana yuyu boleh terjebak dengan pelan U-mobile ni?? best sangat kew??


haaa... meyh dekat sikit... nak cerita ni..  masa tu yuyu dengan tunang plan nak gi Jusco Bukit Indah sebab nak pergi kedai Daiso.. before that, sampai je gi ternak lemak jap kat foodcourt. and then, terus pegi kedai Daiso tu.. finish.. walking-walking jap kat situ.. and tetibe tunang ni cakap yang dia nak gi daftar pelan u-mobile yang sebulan cuma bayar RM28 je.. okeylah follow saje.. 


sampai kat kiosk dia.. before daftar tu, yuyu suruh pekerja tu terangkan lah apa benifits yang kita dapat sebab kang maen daftar je tibe-tibe x dpt benifits pape kan.. sangat rugi gitu... ok.. bile dah faham semua.. rasa macam tertarik pulak kan.. so, discuss2 ngan tunang nk daftar nama siapa.. and last. daftar nama yuyu.. huhuhu... (sbb yuyu yang paksa2 tunang daftar nama yuyu and tunang yang bayar..) jahat kan yuyu??  


dah daftar semua... orang tu cakap after 2 jam dah boleh guna.. tapi... disebabkan ada sifat tidah sabar dalam diri.. malas nak tunggu 2 jam.. teros aje guna.. hahhaaa. betol x yah tunggu 2 jam dah boleh guna.. yuyu amek pakej yang 1GB RM28 sebulan and free sms.. sebab yuyu cuma nak pakai internet je.. x nak untuk call.. boleh kalau nak call orang tapi akan nnt akan di charge lah. contoh mcam sebualn RM28 kan.. kalau kita call orang sampai RM10.. so, dia akan charge macam ni.. RM28 + RM10 = RM38.. total yang akan kita bayar nanti cukup bulan..



and after 1 month....



yuyu mintak tolong tunang pegi bayarkan u-mobile ni..risau jugak lah sebab memang dalam fikiran mesti bil melambung ni. sebab yuyu dekat sebulan jugak tak topap.. so, call ke sms ke semua guna nombor U-Mobile tu.. tunang dah membebel jugak sebab mula2 x nak pakai untuk call orang.. cuma untuk onternet je.. tapi dah ke lain pegi dah.. hahahaha... pastu tadi lunch.. tunang tunjuk resit u-mobile tu.. and korang nak tau tak kena charge brape??



Taraaaaaa!!!!! Fokus pada kotak pink tu k..


haaa.. terkejut tak?? cube korang pikir.. internet untuk sebulan RM28.. so, dia charge untuk call RM4 jerk..  murah gila kot.. serius yuyu terkejut sangat-sangat bila tengok resit ni... sebabnye yuyu call sume orang pakai u-mobile ni.. ini yuyu x tipu tau.. sangat berbaloi ok guna u-mobile ni.. 


yuyu tak nak lah cite banyak sangat.. baik korang cuba dulu.. memang tak rugi.. daftar free je.. tak bayar pon.. so.. ape tunggu lagi?? cepat-cepat pergi kiosk U-Mobile berhampiran.. (^_^)  SHARING IS CARING!!


Love,
YULIANA WAHIT

7 ulasan:

nadia farhana berkata...

waa macam best je...murah :)

cik yuyu berkata...

memang best.. murah sangat2..

Tanpa Nama berkata...

Sy tgh tunggu 1st bil ni x smpi2..risau gak tkut mlmbung..

Tanpa Nama berkata...

Bil sampai rumah ke? Sbb saya dpt msg je so kene bayar kt mana ye?

aini berkata...

hai yuyu, still lagi guna umobile ke?

Nanie R-Vee berkata...

Kenapa yg sy punya tak boleh nak connect? Call centre diorang cakap dah activate. Boleh tolong?

wananiewana berkata...

yuyu.kwana baru beli smlm sim umobile..hurmm beli kt 7eleven jerk..smpai hr ni akk punya line xda ni..nk daftar cmna?

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol