Menternak Lemak di Burger Bakar Abang Burn!!

Assalamualaikum.. :)

Tak plan pon nak makan burger bakar nih.. Awalnya nak menternak lemak Chicken Chop kat Hutan Bandar tuh.. tapi, tengok cuaca yang tak berhenti-henti hujan.. terpaksalah batalkan niat nak makan Chicken Chop.. choii... Kempunan dan agak kecewa disitu.. Sobs Sobs!! Bertanyalah yuyu kepada sang setia peneman menternak lemak yuyu nih.. Mau makan dimana kita ini???

"Nak makan apa?? Burger Bakar??" 

Haaaa... boleh tak teringat pasal burger bakar nih.. Good suggestion honey!! So, let's go.. Berdasarkan apa yang yuyu tau.. Kat Johor, Burger Bakar Abang Burn ni hanya ada kat B@Point je.. Kat tempat lain tak ada ye.. Tak tau kat mana B@Point?? Dekat sebelah pam minyak SHELL berdekatan Kastam Johor. alah.. search aje kat google.. semuanya ada.. (^_*) 

Sesampai je kat sana, god!! orang tengah tak ramai.. cepat-cepat order.. tapi abang yang jual tu cakap, tinggal burger daging je.. yang lain x de.. x pelah.. sebat ajelah.. yuyu order Burger Beef with Cheesy Supremo!!  Tunang pon order yang sama jugak.. and yuyu tambah side order Sausage with more Cheesy!! Air?? Lain kira...



Oh God!!! more love with the Supreme Mayonis meleleh!!!


Photo from #Instagram!!


Do you see the Cheese & Mayonis?? Siapa suka?? Angkat kening!!


Sausage with Cheese!! memang power and sodaapp!! 


They call this is "MILO DINOSAUR!!" ihikkk.. padahal milo tabur je.. 

 You know what?? Pekena burger bakar abang burn diiringi dengan angin sejuk dan sepoi-sepoi bahasa.. disaat-saat hujan membasahi bumi dan ditemani tunang tersayang.. this is the best situation i have!! You must try it! Must try it!! 

Ok bye!!

11 ulasan:

As Nordin berkata...

serius memang ternak lemak nih..terliur pulak malam buta nih..

aina izzati berkata...

nice entry~

Nana Hashim berkata...

boleh try..xtaw kt penang ade buger bakar ke tak..beger pesbuk ade laa

Ibu MIfzal Arysad berkata...

adus..sedapnya..sini x de beger bakar la plak..mana nak cari ni..

Sheila Salim berkata...

Assalamualaikum yuyu..
bestnya! burger with cheese! meleleh siot tengok. hahahahhahaha

Nor Salmi berkata...

Memang menternak lemak ni.
Sekali-sekala tak mengapa.. Jangan selalu-selalu..

✿Lady Ainaa✿ berkata...

memang kedai ni pemurah dengan mayonis.. sedapnyaaaa ya Allah!!! tengok milo tabur dia, perghhhhh SOLAPPPP eh eh SODAPPPP XD

maszull berkata...

assalamualaikum yuyu...oh yer ke...yg mama ada ternampak satu gerai jual burger bakar ni juga tapi dekat Setia Indah berdepan dgn pasaraya Giant,Tesco n Court Mammoth tapi x tahu la kalau dah pindahkn...:)

boni kacak berkata...

pergh...siap milo tabuh lagi tu....

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

perghhhhh sodappp tuuuu hehehe

Papa-NtiQ berkata...

hi Yuliana....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan kat Burger Bakar Abang Burn jajahan Johor Bahru. Lazat dan cepat service.
Bila senang tu jenguk la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe...takde topik lain
Kalu minat tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol