Menternak Lemak di Delifrance!

Assalamualaikum.. :)

Menternak lemak lagi!! tak habis-habis asyik menternak lemak je kejenya mu ni yuyu.. patotlah badan mu pon ummpphh.. Muehehee.. Do i care?? 

Lepas je balek dari majlis wedding kawan tunang, plan nak pergi tengok wayang.. sampai je Jusco, teros pergi tengok tiket wayang dulu pukul berapa.. bukan takot abis ke apa... tapi sebab yuyu ni tak boleh balek malam sangat.. so, tu yang kena tengok jam dulu.. (maklum lah darah manis gituh..) :) tapi sad sangat sebab movie yang best2 sume abis agak malam sikit..hmmm.. so, batalkan niat nak tengok wayang tuh.. jalan-jalan jelah.. 

Tiba-tiba tekak ni macam nak layan coffee ala-ala cappuccino pulak.. Hehehe mengada betol tekak ni.. Bagitahulah kat tunang hasrat yang ada kat tekak ni.. Hehehe, dia senyum. teros bawak yuyu pergi Restaurant Delifrance.. Restaurant ni adalah restoran Perancis.. First time try kat sini, konon nak feeling-feeling ada kat France sambil menikmati Cappuccino yang ummppphhhh!!

Welcome to Delifrance!!


Oh i love it!!! memang sangat-sangat power!!! harga dalam menu list RM8.20 tapi dalam resit just RM3.00 - murah!! rugi korang tak cuba!!!

Almond Croissant RM5.50

Garlic Bread with Egg+tomato+salad!! RM9.60
yang ni korang boleh pilih sama ada nak Tuna, Egg atau pon Beaf. Rasanya memang sedap sangat-sangat.. simple but the taste i like!!!

Zooommmm Innn!!!

issshhh isshhh... !!

tak tau apa motif letak gambar ni.. tapi, tergerak hati nak letak jugak!! hahaha maaf-maaf..

Total is RM36.80... 

Errrkkk agak terkejut jugak sebenarnya.. hehehe.. eh, actually ada 2 bread lagi yang kami order tapi, yuyu tak sempat snap picture sebab tunang dah ngaapp dulu masuk dalam mulut dia.. huh!! sobs sobs sobs.. Government Tax RM2.08???? mahalnya.. hurrmmm.. x pelah yang penting perut kenyang!!.. bye!!

More information www.delifrance.com.my

9 ulasan:

✿Lady Ainaa✿ berkata...

eeee sedapnyaaa... sesuai tok breakfast ni... terliur dah tengok roti tu.. huaaaa.. ena tak kisah mahal, janji makanan.. heheh

boni kacak berkata...

kenapa gambar itu dikaburkan?hehehe

Boo berkata...

Assalamualaikum yuyu!
bestnya jalan2 makan pulak tu. heee
lepas kawin kang, dah tak merayap punya! duduk rumah lagi best. hahahhahha :p

Ema Blog berkata...

tak pernah pun makan di sana

Mila Ahmad berkata...

xpernah cuba lagi t nak trylah.

E'in berkata...

eh eh eh kite terliur nie..

Nick Nashram berkata...

eh..cik yuyu orang johor eh..
kahwin nanti boleh la datang makan nasi minyak :)

ros_reeza berkata...

nampak sedap.. tapi Ros tak penah lagi makan kat cni..

dEdEQ dE wIshEs berkata...

WAH SODAPNYE ..
OK LA KAN .. MAKANAN .. MAHAL2 PUN OK .. HIHI

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol