Naturactor Foundation

Assalamualaikum.. ♥♥♥♥♥

Dari dulu tercarik-carik produk yang boleh licinkan kulit bila makeup.. terasa agak jeles tengok muka orang lain makeup bersih je.. licin je.. cantik je.. terpikir jugak nak pergi tanya orang tu.. akak, akak pakai produk apa ekk cantik macam nih?? tapi , malangnya yuyu ni pemalu.. so, tak jadi lah nak tanya.. muehehhee.. Dah banyak sangat yuyu guna produk makeup.. concealer, baby cream, liquid foundation.. tapi, macam tak ok sangat.. Bila dah ok pulak, baru tengah hari dah berminyak.. haiihhh.. 

Last month, yuyu ada pergi Uptown Pandan dekat Pasar Borong.. Kakak ipar yuyu cakap dia punya kawan mak andam ada bukak kedai kat situ.. Jual semuanya barang makeup original... Dah namanya pon mak andam kan.. Yuyu tanya kat orang tuh produk apa yang boleh cover segala parut-parut dan jerawat yang berleluasa kat muka nih.. Then dia suggestkan yuyu Naturactor Foundation.. dia cakap foundation ni bagus, cover muka kita, tutup semua bekas jerawat dan bintik hitam yang ada.. tapi yang lagi bagus foundation ni tak tutup ruang pori-pori kulit kita.. so, kulit kita still boleh bernafas dengan jayanya!! :P Foundation ni apply sikit je dah ok sebab dia punya tekstur sangat lembut.. tapi kalau mak andam apply kat pengantin agak tebal lah kan.. cuma kita ni yang nak pakai tak payahlah tebal sangat.. kang dah macam opera cina pulok!! 

owh... ok.. so, why not yuyu try kan.. and alhamdulillah.. sekarang dah dekat 2 bulan yuyu pakai naturactor nih.. hasilnya?? sangat-sangat lah bagus.. memang muka licin bila makeup.. dan jerawat serta calar balar kat muka yuyu ni dapat yuyu cover!! haha.. macam terok sangat je muka aku nih.. memang apply sikit je kat muka dah ok dah.. tak perlu untuk banyak-banyak.. :) 


ZOOM IN!!

NO EDITING!! 
Sory for the quality of image.. sebab snap pkai phone je yang.. see?? ok kan.. nampak dan ketara sangat hasilnya.. sangat berbeza before apply and after apply.. dan ini membuat yuyu senyum je bila nak keluar jalan-jalan.. hehehe.. Of course yuyu suka sharing kat korang semua apa yang yuyu pakai.. so, pada sesiapa yang ingin dapatkan naturactor foundation ni boleh email yuyu.. yuyu sekarang adalah stokis naturactor foundation.. Code foundation yang yuyu pakai ni adalah code 151 sebab biasanya malay skin akan pakai code 151.. 



Kelebihan Naturactor:-
-mengandungi ekstrak bunga sakura.
- membantu kulit menjadi lembut
- membantu menghidratkan kulit
- tidak menutup ruang pori-pori
- mengurangkan kerandangan (sesuai untuk yang mengalami masalah jerawat)
- tahan lama, tidak perlu pakai terlalu banyak, just pakai sikit saja dah mencukupi, cuma sapu lebih sikit pada tempat yang bermasalah.
- tak payah guna brush, gunakan jari pun dah nampak cantik dan natural.
- tahan lama dan warna melekat cantik
- kawalan minyak adalah 100% tetapi bergantung pada jenis kulit masing-masing dan aktiviti yang dilakukan
- dibuat dari bahan berasaskan herba semulajadi
-mudah-dibawa kemana-mana berbanding botol foundation yang besar gedabak.. hehehe...

Code:-
- 131 - for very fair skin - pinky tone (biasanya chinese skin)
- 140 - for chinese skin - pink undertone
- 141 - for chinese & fair malay skin - yellow undertone
- 150 - Tanned brown (sawo matang/kulit gelap) 
- 151 - Malay skin (yuyu guna ni..)
- 152 - Dark Skin Colour (biasanya Indian Skin)
- 153 - for shading (muncung hidung)
- 161 - corrector for reddish skin
- 171 - corrector for reddish skin
- 181 - highlight

Contoh warna kulit
Code 130: for very fair skin - pinky tone (biasanya chinese skin)

Code 140: for chinese skin - pink undertone

Code 151: Tanned Brown( normally malay skin) - yuyu guna yang ni..

Code 141:  for chinese & fair malay skin - yellow undertone

Code 150: Tanned brown (sawo matang/kulit gelap) 

Information!!
-pastikan anda tahu perbezaan original dan juga tiruan..




Naturactor Foundation - Meiko Cosmetics(ORIGINAL)
RM45.00/pcs
Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak RM10.00

 Untuk order boleh terus ke website yuyu By YULIANAWAHIT..  Yuyu sangat yakin yang korang takkan rugi bila pakai naturactor ni sebab yuyu sendiri dah cuba.. SHARING IS CARING!!! Love...

21 ulasan:

Mila Ahmad berkata...

Ada dengar jugak pakai ni untuk nampak kulit muka yang mulus tapi belum pernah cuba lagi :D

SCA berkata...

banyak bc testimoni produk ni cakap best..agak2 satu tu boleh tahan berapa lama..untuk daily use..?

Yuliana Wahit berkata...

yuyu pakai hari-hari pergi kerja selama 2 bulan ni.. baru luak suku bekas je.. biasanya tahan 3 bulan utk daily use..

Aimi Dyna ✰ berkata...

Salam! Follow kak! Tolong follow balik :3

baby lydia berkata...

dya dh lma dgr ramai blogger2 gune naturactor nih..rmai kata good.ari tue msa gi facial.akk tu pn suggestkn pkai ni.dia bg hrge $50..but takut gak klu fake kn??

Isabel Diaz berkata...

Kak Yuyu jual produk nie k?

Yuliana Wahit berkata...

senang je nak tau fake atau tak.. kalau fake sticker kat bahagian belakang tu jenama Seiko dan tekstur foundationnya cair dan lecak.. tapi kalau original sticker jenama Meiko dan tekstur dia pejal..

Sue Echan berkata...

ramai kawan2 yg guna krim ni.. muka mmg makan gambar.. cantekkk...

Yuliana Wahit berkata...

isabel: aah.. akak jual.. nak order x??
sue: jom lah order.. :)

Ema Blog berkata...

terima kasih dtg ke blog mamaema..salam kenalan

Dkna Abza berkata...

berkesanlah..dkan pon pernah tengok iklan2 nie kat fb .. cantik..licin kulit muka..

Aimi Syahirah berkata...

Salam dear.. Awesome blog! Pandai u design.=) Come join my segmen here if nak saya folo awk.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html or visit this page http://dliajanediary.blogspot.com/2012/09/gadis-bermata-cantik-antara-peserta.html?spref=fb untuk support saya dalam modelling!=)

Nurul Akmal berkata...

cantik..

salam kenal..www.siezuka.com.. :)

✿Lady Ainaa✿ berkata...

boleh tahan juga harga dia.... nanti muka ena dah seratus peratus tak sensitive, baru ena nak pkai foundation apa semua ni... skrg pun ena just pkai eyeliner je... jerawat ena ni suka sangat naik... T^T

boni kacak berkata...

kulit awak tak pakai apa2pun dah cantik la yuyu.. ni jujur ni

Miss Sue berkata...

naturactor is the best :)
meh sini beli lip balm yg super hot !! LIMITED :)

http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/10/grab-this-eos-lip-balm-spheres-now.html

Mars Lina berkata...

yuyu halal x?? dlu ade nmpk tpi x confident nk pki, tkut ade ****.. hehehehe..
sory budak kecik bnyk tnye.. (n_n)v

Tanpa Nama berkata...

kalau nak order brape hari leh smpai? hehe sbb sy duduk port klang

nur amira berkata...

hye yuyu lau nak order bape ye jumlah byrn lau termasuk pnghntrn sekali? maaf byk brtnye :)

Kuceng GediX berkata...

salam... berapa harga termasuk postage?

zunitaramli berkata...

Salam & Hi everyone,

sesiapa yg berminat nk masuk contest PRODUCT REVIEW and boleh menang GIFT VOUCHER up to RM180, boleh try masuk kt this link ya :)

ALl the best!

http://naturactorcollections-zunitaramli.blogspot.com/2013/06/contest-product-review-contest-by.html

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol