Surat Cinta Rock Kapak!!

Assalamualaikum.. :)

Jom kita layan jap surat cinta rock kapak nih.. uhuuhuhhuu.. surat ni dah lama membiak kat fb yuyu. so, yuyu share lah kt korang.. tapi, yuyu copy paste jelah eh.. hehee.. enjoy!

Salam, 

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je.. 

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke? 

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain. 

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!! 

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!! 

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo! 

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu! 

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb! 

Yang Benar, Rockersejati
Ada yang nak bagi surat kat awek dia mcm ni ke?? kompom awek korang lariiii... Hahahahaa... Ok bye!!!

11 ulasan:

E'in berkata...

peh lu nie.. ganas seh.. hahahaha

Lia Irdelia berkata...

ganas gak.. haha

boni kacak berkata...

surat cinta ni macam surat cari gaduh je.hahahaha

Crew Fathi berkata...

Hahaha... Ganas gila la.. Hahaha..

Mila Ahmad berkata...

rock abes ni haha...

✿Lady Ainaa✿ berkata...

" Gua dah sound mak bapak gua nk meminang lu".. perghhhh memang nampak kurang ajak, tapi itulah bhs rock.. kekekekekeke... Janji Rock!

cik ai berkata...

singgah cnie
follow cni jgk
best lagu :)

Boo berkata...

Assalamualaikum yuyu, sheila teringat surat rasmi tidak hadir ke kerja. lebih kurang rock macam ni gak. hahaha kelakar je

Lizzie Yasmin berkata...

Sapa jatuh cinta sama lu, memang wa tabik spring lar. Mesti dia jenis pakai celak gelap bawah mata, rantai gantung, dan rambut semak. hahahaha

::Mastura Zakaria:: berkata...

hahahahhahh.lawak gila aih...rock sampai mati.

International Directory Blogspot berkata...

After visiting your blog, I invite you to join us in the "International Directory Blogspot".
"International Directory Blogspot" It's 159 Countries and 5920 Websites !
Missing yours join us
If you join us and follow our blog, you will have many more visitors.
It's very simple, you just have to follow our blog, enter your Country and your blog url in a comment, and you will be automatically integrate into the Country list.
We are fortunate to be on the Blogspot platform that offers the opportunity to speak to the world and to share different passions, fashion, paintings, art works, photos, poems.
So you will be able to find in different countries other people with passions similar to your ones.
I think this community could also interest you.
We ask you to follow the blog "Directory" because it will give you twice as many possibilities of visits to your blog!
Thank you for your understanding.
Please follow our blog, it will be very appreciate.
I wish you a great day, with the hope that you will follow our blog "Directory".
After your approval to join us, you will receive your badge
We ask that you follow our blog and place a badge of your choice on your blog, in order to introduce the "directory" to your friends.
Regards
Chris
I follow your blog, I hope it will please you
To find out more about us, click on the link below:
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol