Cara nak ping entry ke group blogger sekaligus!

Assalamualaikum..  (^_^)

Penat kan kalau kita open satu-satu group blogger kat facebook semata-mata nak ping entry yang sama.. contoh kalau ade 100 group kat facebook.. Uiihh.. jenuh one by one nak bukak nih.. Hermm.. tak pe. Susah-susahlah sikit u alls... Muehehe.. yuyu nak share satu tutorials macam mana cara nak ping entry ke semua group-group blogger yang ada kat facebook sekaligus! Maybe dah ada yang tahu pasal tuto ni... Opss maknanya yuyu buat tuto dah lapuk lah ni eh?? tak kisahlah.. yuyu nak share pada yang belum tahu jep.. Ahaks!

 Open this link developers.facebook.com..
 will be open page like this

 see the word 'Get a Send Button and change the url to your entry url..
 then, klik send at the right side and put the group  blogger.. Klik send for the submission..

DONE!!! senang kan?? so, lepas ni tak yah lah susah-susah nak bukak satu persatu page tuh.. sebab dah ade solutionnya.. Yeaayyy!!! 

Thanks for reading this tutor.. SHARING IS CARING!!

16 ulasan:

boni kacak berkata...

saya pun ingat nak buat jugak la.. letih bukak satu persatu.hehehe

yuyu berkata...

boni: silakan cuba..

nana kamarul berkata...

Cool! Dah try dah. Sonang sikit hidup. Hikhik! Thanks babe :D

Michelle Hopell berkata...

nak cuba buat gak .. :)

Yana Aina berkata...

yana pun slalu guna cara nie. jimat masa .. heheh

Dora berkata...

thanks kak! :D sangat membantu!

Aina Sofea berkata...

Waa .. Ni sy suke ni ! Hehe , nk try ar !

Aleda Boyd berkata...

thanks for sharing. rasanya mcm dah abis explore dah developer page fb tu tp tak perasan pulak yg ni. thanks ya! =)

http://exquisitely-aleda.blogspot.com/

✿Lady Ainaa✿ berkata...

sgt membntu.. terima kasih sis...

pha is berkata...

nice share... nk try la...

Nick Nashram berkata...

dah letak da kat entri..senang sikit..msk nma group dna tekan send siap..kalo dulu 30 group blogger facebook nak masuk satu2 mmg menyusahkan..

miss Fyqa berkata...

tq share..nak kena cuba la lps ni :)

cik mun berkata...

ooo...mcm tu rupenye..

ieda berkata...

tkasih dikk
memang sharing is caring
nanti akk nak cuba buat ;)

Miss Sue berkata...

yeahhh sue dah cuba tadi.. thanks for sharing akak yuyu :D

anys berkata...

wahhh senang skt guna cara nih.. thanks for the tutorial..=)

http://myartcrafting.blogspot.com

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol