My Last Minutes Planning!!

Assalamualaikum.. 

Actually, plan ni adalah last minutes punya.. Plan yang ada cuma mahu berehat setelah penat seminggu bekerja..  Then, tiba-tiba dapat call dari my fiance suruh siap-siap sebab nak ajak pergi karnival kat Nusajaya.. Uhukk.. okeyh siap!! :)

pliss utk pandang hanya dengan sebelah mata saja untuk orang yang syok sendiri nih.. :) and waktu nih make-up masih segar..

Dalam lebih kurang 45 minit macam tu lah yuyu dan tunang sampai kat Nusajaya.. tapi, mood bertukar kecewa bila tengok parking sangat lah full.. Sampai kan ada yang sanggup parking jauh-jauh dan menapak pergi kat karnival tuh.. Pusing punyalah pusing tak jumpa parking.. Masing-masing dah mengeluh.. Last-last tunang cakap macam mana ni?? parking full.. ermm kita pergi Legoland je lah?? erkk.. automatik senyum lebar bila dengar mcm tuh.. Oh, i tak kisah.. on jer.. Muehehee..

sampai lah kami kat Legaoland.. Waktu ni masih kat tempat parking.. dan sangat lah jauh utk sampai ke main door Legoland tuh.. Apa lagi?? menapaklah.. and seriously, peluh waktu tuh dah mencurah-curah. terasa matahari tu betul-betul kat atas kepala.. sob sob..



Jalan-jalan dulu dekat mall dia.. Mall dia lebih kurang macam JPO jugak.. Cuma nama dia Mall Of Medini.. Banyak restaurant, butik-butik baju dan francais like cool blog, tutti frutti dan banyak lagi.. (erkk ayat aku mcm nak buat karangan.)





Muehehehe.. Badut ni comel tau.. Perempuan.. Dia tengah maen dengan anak mat saleh.. seronok budak tuh.. Ramai jugak berkerumun kat sini..


Ohhh dah nampak dah main board Legoland.. yang banyak-banyak kerusi tuh sebenarnya ada perasmian pembukaan Legoland ni dari PM kita Najib. tapi malam lah eventnya.. 



Abaikan muka tuh, sebab masa ni dah tak pikir muka mcm mana dah.. Panas sangat.. but, i'm still smile..

Pintu Masuk.. But, just for yang dah beli ticket sahaja..

See?? Waterpark will be opening on 2013!!

geram tengok lego nih. sebenarnya lego ni kat atas bangunan tinggi.. Yuyu zoom dekat-dekat sebab nak amek gambar.. Comel!! Hye Lego!!



Hahahaa.. Tinggi nya diorang nih...yuyu sempat snap sebab dia betul-betul depan yuyu.. :p best-best!! Lebih kurang setengah jam gitulah yuyu jalan-jalan.. Then terus balek.. Eh, yuyu tak masuk pon kat dalam tuh... sebab yuyu tak beli ticket!! Hahahaa.. mahal lah you alls ticket nya.. Lagipon yuyu tak beli ticket lagi sebab games kat situ tak fully opening.. Masih ada yang dalam proses  penyiapan.. So, kami plan next year sahaja datang ke sini lagi.. Sambil tunggu waterpak sekali bukak.. Baru syiiookk gituh... Boleh mandi-mandi...


Awww!!! Comel sungguh shop nih.. rasa nak gigit-gigit je jagung tuh.. Hehehehe.. So, pada sesiapa yang ada plan nak datang Legoland nih.. Yuyu suggestkan korang pergi next year sebab ada kerugian sikit lah kalau pergi sekarang.. Tak banyak lagi yang boleh korang main.. Kalau dah fully siap kan best.. then, next year hotel pon dah siap bagi sesiapa yang nak stay kat sini.. Huhuhu... Ok bye!!!

Terima Kasih sudi baca entry ni sampai habis.. wink wink!! :)

15 ulasan:

~AiMi SyAhiRAh~ berkata...

Huhu best2x.. InsyaAllah ada rezeki nak gi..:)

Yana Aina berkata...

tggu dh siap semua br fikir nk pergi kot.. berbaloi lh dgn harga tiket nnt. ^^

cik atie berkata...

insyaAllah nak pegi jugak nanti la.. hehe

Mila Ahmad berkata...

tiket legoland memg mahal pun.

Novelgurl berkata...

x mau la..mahal..membzir je.kih3..

lisa berkata...

a'ah la tiket mahal sgt...setakat lego je..tambah sikit lg dapat tiket Universal Studio dah..lg best kot...anyway bestla jenjalan..:-)

::dEyb:: berkata...

waaaahhhhhh...ade rezeki nt, sampai lah sana ;)

boni kacak berkata...

wah...ada waterpark ye??bestnya!!! hehehe

-meeSUPERGIRL- berkata...

bestnyeee !! tringin sgt nak pegi tapi jauh .. huk

Lia Irdelia berkata...

mhal sangat laa..
huhuu

✿Lady Ainaa✿ berkata...

Legoland is my target, so kena usaha mncari masa dan duit untuk kesana.. huhuhu... jelesnya!!!!! nak pergi nak pergi!!!

Nafisya Ismail berkata...

tgu thn dpn la baru pegi... hehe

"CT CoMeL" berkata...

salam perkenalan.best ke tempat nie?rase mcm nak gi jer...hehehe

! KIDDOBUTTONS de licious ! berkata...

xsabar nak gi.heheh

Boo berkata...

Assalamualaikum yuyu...
wahh bestnya legoland.. ngee tapi tak siap sepenuhnya eh? rugi je masuk skrg

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol