Menternak Lemak di Ayam Penyet Ria

Assalamualaikum..

Hooyehh!! entry menternak lemak kembali lagi.. Lepas entry menternak lemak di The Chicken Rice Shop dipublish dan banyak dapat komen dari kawan-kawan.. Tersenyum yuyu baca komen diorang nih.. Ada yang lapar lah.. ada yang besoknya nak makan CRS lah.. Hehehe.. Adakah entry yuyu tu membuatkan nafsu makan korang membuak-buak?? YES!!! I like it... 

Semalam balik kerja plan dengan tunang nak pergi Plaza Angsana.. Nak carik something.. Muehehe.. Dengan penuh sabar drive ke sana sebab kitorang pergi waktu semua berpusu-pusu balik kerja.. Hmmm memey lar jalan jem.. but it's ok lah.. cuma tu.. tunang tu merengek kelaparan.. 

Sampai sana terus lah merealisasikan impian perut dia yang dah kruk kruk tu kan.. Memang.. memang dah decide nak makan nasi ayam penyet.. but, just kat foodcourt dia je.. Tiba-tiba.. tinggg!!!(keluar mentol kat kepala.) Teringat kat level 3 ada ayam penyet.. so, jom lah kita try kat situ..


ni rupa signboard masuk restaurant..

Tempat dia ok lah.. Style-style Kenny Rogers Roasters gitu.. Rasanya Ayam Penyet Ria ni perniagaan francais kot.. sebabnya yuyu ada jugak google-google pasal ni.. Siap ada website lagi tuh.. www.ayampenyetria.com/.  Pastinya ayam penyet ni berasal dari negara Indonesia dan tersebar ke Malaysia dan juga Singapura..

Dah..dah.. intro pasal restaurant ni.. Google lah sendiri kalau nak tau lebih lanjut key.. Kitorang pilih table tepi-tepi yang kerusi just ada dua saja.. Konon nak macam romantiklah.. Werkkk.. Then, waitres sampai terus bagi menu chart. Dan mata yuyu terus tertumpu pada satu menu ni.. Nak tau apa??

menu chart.. dapat detect tak menu mana yang yuyu maksudkan?? yuyu zoom sikit..

yeayyy!! SOP BUNTUT.. huhuhu..

Haayooo.. macam sedap jerk.. nak try lah.. macam mana agaknya rasanya.. Ok... dah order.. Tunggu makanan sampai..


My drink.. Fresh Oren.. Euwww.. masam gila.. Tak sedap!

Tunang punya.. Nescafe.. Pon tak sedap jugak.. Pahit..

Ayam bakar Penyet.. Sedap!! Ayam dia lembut je.. opss ada nasi putih tau.. cuma lupa nak snap..

.
Sup.. sup... Boleh lah..

Side order.. Keropok.. Saja order buat-buat ngunyah..

Eh?? mana makanan yuyu?? Sop Buntut yuyu mana?? Heiii aku dah lapar nih.. 
Muehehe..yuyu tak order pon sop bontot tu.. Takut arr.. ntah rasa apa nth.. So, yuyu order menu yang sama dengan tunang.. Kui kui kui.. tak berani den.. 

Ok dah kenyang!! Let's go out!! sampai kat kaunter nak bayar.. budak perempuan yang jaga kaunter tu tanya kat yuyu.. "macam mana kak makanan?? ok??" erkk.. napa tanya.. dah pernah ada org komplain makanan tak sedapke.. bermonolog dalam hati.. Ikutkan hati nak je cakap tak sedap.. Tapi macam kesian pulak.. Tang air tuh.. Reject betul.. hermm.. malas nak kecoh-kecoh bayar ajelah..

Errkkk?? korang rasa mahal ke tak?? 

Dari lima bintang.. Yuyu cuma bagi 3 bintang je.. dan rasanya ni first and last kot yuyu makan kat situ.. macam dah tak lagi dah.. haha.. jahatnya.. tapi, yuyu bukan hasut korang untuk tidak makan kat situ tau.. Order yuyu cuma reject tang air je.. Maybe orang yang buat air tu demam kot.. sebab tu tak berapa sedap.. Peace!!

Thanks for reading this entry..

5 ulasan:

eza miza berkata...

waahhh..eza blummpenah try ayam penyet lg.. Ayam tu dipenyet ke? Hehehe

Boo berkata...

Assalamualaikum yuyu..
wahh kita belum pernah makan ayam penyek. biasa burung penyek adalah. heee
nak try! hehehe

boni kacak berkata...

kalau air tak sedap, tak nak la pergi.. air tu penting tu.. hehehe

✿Lady Ainaa✿ berkata...

faint!!!!! MasyaAllah!!!!! sedapnya... ena memang mengidam sejak dari dlu lagi.. tak dpt gak makan ayam penyek.. org kata, kalau nk sedap makan kt johor.. huaaaaaaaaaaa.. nk makan gak!!!

Mak Wardah berkata...

Ms. yuyu, never tried but the translation very poor, if Ms. Yuyu rated 3 stars meaning that, it is a bit expensive compared to the taste quality.

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol