DERO vs SAW

Assalamualaikum.. :)


Berapa ramai yang pernah tengok movie hollywood yang bertittle "SAW"??.. tak kan lah tak ada yang pernah tengok.. makhluk pipi ada bulat2 mcm ubat nyamuk tuh.. Kalau tak silap, pernah jugak tengok movie ni tapi tak berapa ingat jalan ceritanya macam mana.. yang aku ingat cuma movie ni menceritakan tentang beberapa orang yang terlibat dalam satu permainan dimana mereka terpaksa menyelamatkan diri mereka masing-masing untuk kekal hidup. Kalau mereka gagal.. so, nyawa penggantinya..

boleh tengok sini movie trailer ni..
Aku ingat kan dalam movie je game killer ni ada..Rupanya dalam dunia realiti pon game ni wujud rupanya.. Game ni dibuat kat Jepun. Perjalanan cerita dia lebih kurang sama.. Nyawa taruhannya.. Tak percaya>> boleh tengok sini...
dah tengok?? haaa caya tak.. caya tak.. masa yuyu tengok youtube nih... terkejut gila beruk seyh.. cam tak percaya je.. korang boleh pergi youtube dan type je DERO.. berderet keluar game tuh.. Agak-agak kalau game dibuat kat Malaysia.. Siapa yang berani nak taruh kan nyawa dia?? please angkat your mouse!! ahahahha... Eh, yuyu pon tengah tengok DERO nih.. Bye!!!

8 ulasan:

adibbbb berkata...

pernah tengok. kawankawan selalu bukak before lecturer masuk =="

memang menakutkan gilaa! tapi tak sangka pulak ada yang buat kat alam realiti ni. haishhh,manusia. hmm.

✿Lady Ainaa✿ berkata...

I already watched all SAW's seasons... seriusly, make my stomach gonna to burst and my head going to swallow ... jangan haraplah ena nak tengok lagi.. nak repeat, must watching it with another people .. huhuhu

AmyZana berkata...

alamak...
ada pulak reality game yg mcm tuh... tak pernah tgk Dero nih tp org yg main game tuh mmg betul2 ade yg mati ke ? :o oh my god. kalau betul lah ada yg mati, mmg scary gila -_-

♥DiraSyed♥ berkata...

hai, erm,ira penah tgk cite nih, tapi ta smpai abes pun. sgt seram n ta bole nak tgk lah. hmm. tapi kenapa yer orgtu buat mcm tu. ta berperikemanusiaan kn..

Ridzwan Mohamed berkata...

gilelah...memang mati la jawabnye

dayteenlea berkata...

SAW

best! ending die tergantung
dengar cite nak buat sambungan hehe

Green Applez berkata...

yup da tgok! best giler ! haha
i love horror thing :D

em, Dero tu best jugak..nak je try masok! haha
rasenye pempuan yg jatuh tu, kat bwh tu ade air la..
ala ala WIPEOUT :D
kalaw tak takde nye bersiaran mcm nie :)

Boo berkata...

Assalamualaikum..
saya tak pernah tengok dero mahupun SAW. yang pasti, cerita macam ni tak baik untuk umat Islam. boleh terpesong akidah. Tak sanggup kita..

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol