Reactions of Injection!!

Assalamualaikum.. 

Dari baby kita dah kena injection from doctor kan.. Kalau tak silap imunisasi injection namanya.. erkk betul ke?? huhu.. kalau salah bagitau tau.. maklumlah.. yuyu belum ada baby lagi.. tapi injection tuh takda rasa sakit pon sebab baby lagi kan.. tapi bekas injection still kekal sampai sekarang.. cantik je bentuk dia bolat-bolat gituh..

Sampai lah ke dewasa.. Even orang tua pon masih injection kalau diorang sakit or pegi hospital.. Senang cakap agak sinonim jugak lah kot suntik menyuntik dengan badan kita ni.. tapi kan.. kenapa lah jarum tu tajam sangat.. tak de ke cara lain selain dari injection ni..  Dah lah yuyu ni takut jarum.. wahhh kantoi akuh.. eh eh, korang pon takut jarum jugak kan?? hok aloh.. sampai ada yang nangis-nangis nak kena cocok!! kan...kan.. :)

Yang paling seronok bila time-time azab nak kena cocok tuh.. Hahahaa muka masing-masing cuak.. Sampai pucat macam mayat hidup pon ada jugak kan.. Serious lawak!! Yang lelaki tuh, secara zahirnya, lepas cocok puihhh cover lagi macho.. tak sakit.. mana ada sakit.. releks bebeh!!. tapi, batinnya.. menangis dalam toilet!!  waka waka waka...

Pengalaman yuyu kena injection ni tak delah teruk sangat.. Normal lah tuh, after inject nangis-nangis balek kelas.. terus jadi student baik.. duduk je tak gerak-gerak.. yang bestnye pengalaman abang yuyu time nak kena injection.. abang tau bukan kakak..  menangis, meraung lari satu sekolah tak nak kena injection.. cikgu dia pergi cari si abang yuyu nih.. tau-tau cabut balek rumah tak nak inject punya pasal.. chooii.. memalukan sungguh.. dah lah sekolah menengah pulak tuh.. nasib yuyu tak satu sekolah dengan dia.. kalau tak?? eh, sape abang dia yang cabut sekolah pasal takut kena cocok ek?? aku jugak!!

Last-last berapa bulan abang yuyu tak pergi sekolah.. Agaknya nurse yang nk cocok tu pon dah tak kuasa nak tunggu abang yuyu ni masuk sekolah.. Very embrrassing!! eh eh, masa form 5 ke form 6 gitu kan ada BCG injection tuh kan.. korang kena tak?? yuyu tak kena tau.. alhamdulillah.. lego den.. takut jugak bila dengar senior2 cerita pengalaman cocok BCG tuh.. ini lah itulah.. saje nak suruh kitorang cuak.. sampai kan ada yang jarum dia patah masa tengah cocok tuh.. mak aihh serious or not seyh?? sakit...









mesti korang salah satu antara kat atas ni kan reaction nak kena cocok?? muehehee....

**agak stress menaip entry dengan interface baru nih.. haihh..

Bye sweetheart!!! (^_*)

11 ulasan:

Mila Ahmad berkata...

BCG mila besar gila tau. ramai yang tegur. tgk orang lain kecik je.

Boo berkata...

Assalamualaikum yuyu..
kelakar lah tengokk gambar2 ni..
pengalaman kita plak, siap makan ubat tahan sakit 2 biji sebelum injection.
hahhaha. kelakar btul masa budak2...

Mohd Rizwan berkata...

tergelak tngk pic2 kat entry..lol!! hahaha..pape pun entry ni menarik ;)

Aziela berkata...

Sekolah Menengah lelaki lari2 meraung2 takut kena cucuk? Hahahha...lawak.. Maaf pada abang Yuyu yer.

Oh yer, salam perkenalan. Datang dari segmen bloglist HH.

blog usang berkata...

dulu..masa budak2 kalau nak cucuk..pasti kecut perut...:)

boni kacak berkata...

hahahaha.. awak bagi saya satu idea la yuyu..hehehehe

cik yuyu berkata...

boni: idea apa tuh??

✿Lady Ainaa✿ berkata...

hahaha... macam2 ragam kan.. ena dahulu memang takut gila dengan suntikkan ni..sampai kejang satu bdn bila dengar ada suntikan... mse sekolah dlu 2 kali kena, campak dengan nubella.. skrg ni kat U, kne lak suntikan servical cncer lak.. huhuhu... tapi yg paling takut, time derma darah a, besar gila jarum.. huaaaaaaaaaa

Nick Nashram berkata...

masa sekolah rendah dulu mesti sume cuak bila nurse mari nak check gigi.
sebab kena cucuk ngan jarum.
pastu datang ke kelas bawak fail pggl nama sorang2.
tapi memang pernah ada kes jarum patah sebab tak duk diam masa kena cucuk..huhu

hnahdy berkata...

yang cucuk masa darjah 6 tu BCG kot, paling hana ingat sbb bila cucuk. kulit jadi kembung.huhu

Isabel Diaz berkata...

Takut sgt2 bila nk injection. Sampai bersembunyi belakang pintu klinik pz tu lari keluar sampai gate sekolah.. :(

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol