My Sweetie College!!!

Assalamualaikum..

Continue from my teaser in last entry.. Bila yuyu tepek gambar jambatan tu as my teaser.. Macam-macam komen yang yuyu dapat.. Ada yang tanya yuyu kat mana.. ada yang cakap ni jambatan Penang.. honeymood lah.. bercuti lah.. hehehe.. so cute lah korang!!! :)

Last weeks, yuyu and friends(eh, dah macam bunny and friends plak bunyinya..) komplot apply cuti hari selasa(semalam) sebab want to going to my college yang dah dekat setahun we all semua tinggalkan.. eh tak tak.. tak delah setahun.. tipu je.. For what?? nak isi borang untuk konvokesyen kami semua.. Amaigad!! dah 3 months yuyu kerja but now baru nak isi borang konvo?? So outdated!! Whatever.. janji yuyu dapat my diploma tuh!!

Full View - from google. (saja amek yang suasana malam.. sebab very romantik view..)
ok adik cantik..adik manis.. abang hensem.. dan jugak kacak.. ini bukan jambatan Penang yer.. ini adalah jambatan highway Pasir Gudang to Desaru dan yuyu bukan berada di Penang but still in Johor Bahru.. Hahhaa.. memang.. memang sketch dia sama dengan jambatan Pulau Pinang.. but it's not.. bulat-bulat korang percaya yuyu kat Penang.. Seronoknya kenakan korang sume!! hehehe..  Sorry.. Ok dah dah!!

this time, has not taken of friends.. oh!! i'm just wear Baju Kurung.. Simple, cool and of course like Wanita Melayu Terakhir.. Chooiii!!



ok girls!! just 2 pics aku letak gambar!! walau hakikatnya sedozen pics korang.. sebab apa?? sebab aku drive. aku tak nak korang bermaharajalela pulak snap-snap gambar without me.. Hoiii.. jeleous!

Tarrraaaa!!!!
amaigad!!! sampai sudah at my college!!!..  haha actually this picture i'm take from google.. malu ahh nak snap kat depan pintu tuh.. dah lah student ramai keluar masuk... itupon dah tengok-tengok kitorang lain macam je bila masuk college. heiii what?? i'm your senior okey.. don't ever looking me like that.. 

our library..
bilik kuliah

hostel


tasek in front of my college.. konsep adalah college dalam taman.. 
sorry for the quality of image.. from google.. erkk.. ada yang berminat nak study sini ke?? hahaa dipersilakan.. taip je INSTEDT kat google.. nnt keluarlah website dia.. kang aku cerita 3 malam tak sudah sudah.. :p

Mengambil masa dekat 1 jam jugak lah nak process kitorang punya borang tuh.. naik turun office, akademik reception.. choiii!!! seriously penat.. peluh jangan cakap lah memang meleley punya.. but's kami still anggun.. werkkk..

see?? still nampak keayuan kan?? muehehehe... tak tahu apa motif snap dekat tangga ni.. LOL!!

Aku (aku pulak) malas nak cerita apa yang best dan yang tak bestnya kat college aku nih.. Kalau nak tahu.. tanya lah dekat student lain or pergi kat website tuh sendiri.. Bagi aku selama 2 years and half yang mana menjadi rumah kedua aku ni mcam biasa aje.. Sebab kawasan yang agak pendalaman.. Yolah, kat kawasan bandar penawar yang nak ke Desaru tuh.. memang lah pembangunannya terbantut.. Jadi, kami as student nothing to enjoy our brain.. balek-balek desaru, tanjung balau.. itu aje lah yang kitorang dok lepaks kalau weekend.. kalau dah malas.. ngoroks aje kat rumah.. but, aku tak cakap the lecturers is not good.. but only the environment yang so boring!! 

Alhamdulillah, aku berjaya mengharungi ombak liku as a student.. and now i'll be a graduation!! yeayhhh.. oh worldd... thanks god, thanks parents, thanks lec and also my friends.. :) eh, jejak kasih ke?? ahaks.. tapi, masa sampai semalam.. agak terkejut jugaklah sebab dah banyak dah yang maju.. bangunan-bangunan pon dah ramai dibina.. (ramai?? ) and excpecially... dah ada Cool Blog!! wooow my peberet.. jakun..jakun.. sebabnya dulu tak dew.. sekarang, tak boleh dah nak cakap bandar penawar ni kolot.. cause dah improve ok.. hmmm not bad lah.. 




smooties chocolate oreo!! terbaik wookk..

Opss.. For your information all!! Bekas Imam Muda pon pernah mengajar kat kolej yuyu tau..(erk yuyu pulak..) Imam Muda Taufik.. kenal kan?? of course lah kenal.. Imam Muda musim pertama.. After program Imam Muda tu abis je dia terus mengajar kat college yuyu.. tapi, tak lama kot.. dalam 6 bulan gitulah.. sebabnya dia sibuk dengan program TV.. so, dia stop dari mengajar.. :) it's ok lah.. we proud of you ustaz.. hope you'll get best in your life.. wahh ye tak ye je akuh nih..

 Rasa macam dah panjang sangat je entry nih.. hahha... after that, we all dah tak tau nak buat apa kat sana lama-lama.. and last round kitorang jalan-jalan lah pusing satu bandar penawar nih.. untuk kali yang terakhir.. entah bila akan sampai kat sini lagi.. :) then, go back to home sweet home!!! 


Goodbye Bandar Penawar.. See u next entry... eh, salah.. see u next soon.. Daaaaa...

*Terima kasih sudi baca entry ni sampai habis.. full hug for me.. (^_*)

8 ulasan:

Ikmal berkata...

Assalam, tahniah !!! tak lama lagi Yuyu nak Konvo... dapat dah pegang Diploma tu... hehe..

AsiaCube berkata...

Taniah :)

AsiaCube menawarkan perkhidmatan untuk bertukar like,pengikut serta trafik :)
Lawati: AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site! untuk pendaftaran percuma :)
Muat turun panduan ringkas AsiaCube : Tutorial AsiaCube

blog usang berkata...

semoga Allah SWT memberi rahmatNya pada yuyu..berjaya dlm pengajian ..Aamin..

boni kacak berkata...

kirim salam kat kawan2 bertiga tu ye.hahaha :P

aniqbukhary berkata...

http://aniqbukhary.blogspot.com/2012/09/senarai-100-blog-paling-berjaya-sejak.html Chek list.. blog anda tersenarai

Yanie Andierah berkata...

Tahniah :)

✿Lady Ainaa✿ berkata...

tahniah sis comel!!!! wah wah... hehehe... tipah tertipulaaaa, ena pun ngat jambatan penang... huaaaaaaa..... nampak sangat ena tak pernah pergi johor XP

hnahdy berkata...

besar jugak tempatnya

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol