Trip to: Tanjung Leman, Mersing

Assalamualaikum.. (^_^)

My parents in-law hari tu meng-organize satu plan untuk weekend ni.. Tapi tak tahu plan nak kemana.. But the points is nak lepak kat tepi-tepi pantai katanya.. Mulanya, nak gi Desaru..tapi, serious!!so, boring kat desaru tuh.. sebabnya hampir setiap hari dah selalu pergi desaru.. mana taknya dah kolej yuyu kat Desaru.. Tu yang agak boring bila plan nak gi sana.. Last-last, yuyu dengan tunang suggest pergi Tanjung Leman.. Dekat area Mersing. Tepi pantai jugak..



Bergerak pada jam 10 pagi gitulah.. sebabnya tunggu semua berkumpul baru gerak saing-saing.. Disebabkan yuyu dengan tunang yang decide nak pergi Tanjung Leman. So, kitorang yang kena jadi pemandu pelancong kat depan.. Muehehe semua tak tahu jalan. Yuyu pon tak tahu.. 

Dalam kereta rasanya tak boleh dikira berapa kali yuyu asyik tanya tunang lama lagi ke nak sampai.. Dah tepu dah punggung ni duduk je.. dengan jalan yang banyak selekoh-selekoh lagik.. Maklumlah jalan nak otw ke mersing agak mencabar.. Siapa yang pernah jalan pergi Mersing dia tahulah jalannya macam mana.. :) 


Owhh finally..  Dekat 2 jam baru jumpa signboard yang ditunggu-tunggu.. Hati dah tak sabar dah ni nak cepat- cepat sampai dan terus terjun kat pantai.. muahahaa.. lebih ar yuyu ni.. 


tengok.. daripada yuyu pakai shawl sampai tukar ke tudung syria.. adakah ini menunjukkan protes sebab dah tepu sangat duduk dalam kereta?? oh tidak.. aku yang decide nak pergi tempat ni.. NO PROTES!!

Finally, yeeaayyy!! dah sampai.. Fuhhh!! masa kitorang sampai tuh around 1:00 pm.. Sepatutnya time-time cam ni matahari memang terik atas kepala.. tapi, alhamdulillah.. cuaca redup..angin pon sepoi-sepoi jer.. seolah-olah macam tau-tau kedatangan kami nih.. Muehehehe..


Orang pon tak ramai masa nih... Just kami one family...Opss bakal family... Hehhe..
  before mandi.. kita makan dulu!! Jemput semua...

yuyu just makan Mixed Pudding Jelly sahaja.. (penipu!! padahal dah bedal nasi impit ngan kuah kacang tadi..)
After that, jom mandi!!!

 yuyu tak snap pic masa mandi.. malu ahh.. so, snap after mandi je.. hehhee..
Puas mandi.. berangan-berangan sambil release kan kekusutan yang ada dalam kepala ni.. Yahhh!! aku nak freedom!!!


 eh?? apesal pulak mamat ni?? 

 ooooo.. main PSP rupanya.. oh!! i like that colour of turqoise... macam dalam aquarium..




 Posing-mosing!!!

 My future Parents In-Law.. Heheehhe..

Dalam lebih kurang pukul 6 petang kitorang balik.. Penat?? memang penat.. kepala pon dah penih sangat-sangat.. Nasib baik tunang yang drive.. So, boleh tidor kat sebelah.. :)
tapi otw dalam perjalanan balik, tiba-tiba ada sepasangan pengantin ni bergaduh kat tepi jalan.. yang lelaki dia merajuk then, perempuan dia keluar untuk kejar lelaki tuh.. 

OK.. tipuss sangat ko yuyu.. actually, diorang ni tengah outdoor photoshoot.. Muehehee..

Then, dah sampai rumah.. Ni effect dia mandi air masin.. Merah pipi dan hidung.. Ishhhh!!! Maknanya nak kena ambil masa seminggu untuk dapatkan kembali muka yang lembut dan mulus..

Thanks for reading this entry.. :)

8 ulasan:

Cik Rongoks berkata...

bestnye dapat g pantai ^^

Miss Sue berkata...

jelesnye >.< cyberjaya xde pantai~! T___T

✿Lady Ainaa✿ berkata...

masyaAllah, indahnya pantai tu.. tak pernah jejak lagi kat sana.. wahhhh best2 dapat hirup udara kat pantai n your husband action make me tersengeh macam kerang busuk dah ni.. lawak la... XD

amirini berkata...

Assalamualaikum...

Subhanallah... Cantik... Teringat akan hadis ini...
Daripada Aisyah bahawa Rasulullah bersabda: "Melihat pada tiga perkara adalah ibadah. Melihat wajah ibu bapa, melihat al-Quran dan melihat lautan." - (Riwayat Abu Nuaim) dan ditambah dengan "Melihat Ka'abah". - (Riwayat Abu Daud)

ieda berkata...

uishh best niee
ke pantai ramai2 ..
ahahha macam2 aksi tuu .. x menahan ;)

akk dah lama x sampai mersing , dulu duk johor memang ada lah juga .. pasti dah lain skrg nie ;)

dilahbuzz berkata...

waa. tmpt kitala.. mersing. =p

PotiaCasaDelarossa berkata...

cantik kan tuan blog ni

boni kacak berkata...

mujur awak ni putih.. jadi, effect dia kulit jadi merah2 je. kalau saya, kompem hitam legam. macam negro jadinya.ahahahaha

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol