Akan ku ingat sampai bila-bila!!

Assalamualaikum...


Beberapa hari saja lagi nak puasa.. Dah ada dugaan yang sangat menyakitkan hati!! Memang.. Memang menyakitkan!! Ishhhh.. sangat tidak suka, sangat membuat aku moody giler!! kenapa mesti aku yang kena?? carik lah orang lain.. Saja nak buat aku tambah dosa kan??




Apa kena mengena sakit hati aku dengan sifir dua kat atas ni?? Sebenarnya.. Mukaddimah yuyu yang kat atas tu semua adalah penipuan semata-mata.. Korang dah kena tipu bulat-bulat!! buahahahahhaha!! (jahatnya aku..) Jangan mare ha.. nanti kena jual. Actually and muctually!! apebende tuh.. Yuyu nak story satu kisah silam yang tak akan yuyu lupa sampai bila-bila!! 

Title Story: Tak hafal sifir 2 & dendanya kena baca sifir 2 kat kelas paling corot!!

Amacam? best tak tittle cite ni.. haha... saje nak bagi gempak siap ade tittle2 story bagai.. Masa tu yuyu darjah 6.. dan of course lah yuyu paling cute kat skolah tu kan.. (puihh!!) Yuyu student kelas kedua pandai.. (pandai tau...) And satu hari tu, subjek matematik, salah satu subjek yang yuyu paling benci skali kat skolah.. Tapi, sekarang dah jadi feveret subjek.. keh keh! Ingat lagi nama cikgu tu.. CIKGU HAFIZAH.. haa siap aku bold, underline and bagi red colour skali word tu.. Serious garang gila dia ni.. 

Dia bagi soalan kat papan hitam dan siapa yang dapat jawapan terus ke depan dan jawab soalan tu.. Oklah.. take time sikit pikir punya pikir dan yuyu pon dengan yakin dan bangganya ke depan nak jawab soalan tu.. adalah jugak beberapa kawan2 yuyu yang lain pon kedepan..  Bila dah nak jawab soalan tu.. Entah kenapa tiba-tiba kepala hotak yuyu blank. Kaku nak jawab apa.. Paksa-paksa kepala ni hafal sifir balik.. Tapi, tetap blank.. Sampaikan kawan-kawan kat belakang dah bagi hint dah jawapannya apa.. yuyu tetap blank.. macam ye ke?? ye ke tu jawapannya.. Padahal soalannya sifir dua je kot.. Sampai lah tinggal yuyu sorang kat depan tu.. kawan yang lain dah settle dah..

Kesan dari blank nya kepala yuyu ni.. Terus cikgu tu panggil.. Dia suruh yuyu baca sifir dua kat kelas paling corot sebanyak 2 kali.. Ya Allah!! tak tahu lah nak letak muka ni kat mana.. Nak menangis masa tu pon ada jugak.. Ingat nak cabut je gi bilik air x nak baca sifir.. Jap ag cikgu tu boleh cakap dia akan tanya cikgu dalam kelas tu sama ada aku ni baca atau tak.. Perhh!!! Sakit hati.. sakit sekali!! (ala-ala kumpulan SPIN) Dengan redha dan terpaksa pon pegilah kelas tu.. Sampai kat kelas tuh, perhhh yuyu tak tau lah nak letak powder berapa banyak esok gi skolah.. Dengan kepala tunduk dan muka kesian.. Ketuk pintu dan masuk, cikgu tu tanya ada apa.. Yuyu cakap jelah terus terang yang cikgu tu suruh yuyu baca sifir dua sebab tak dapat jawab soalan.. Satu kelas ketawakan yuyu!! Makkk.. nak balik!!! huk huk huk...

Oklah.. Cikgu tu pon suruh yuyu baca.. Yuyu bacalah.. 2,4,6,8,12,14,16,18.. tibe2 ada orang nyampuk 10 lah!! oh.. aah lah.. yuyu pon baca lah lagi.. 2,4,6,8,12,14,16,18,20.. ada lagi tu orang nyampuk 10 lah!! betapa bengongnya lah yuyu ni.. patutlah kepala yuyu blank.. ada ke lepas 8 terus 12.. Haishh!! Then, yuyu ulang balik lah sifir tu.. Habis, terus cikgu tu suruh balik kelas..Cikgu tu nampak gila kesian kat yuyu.. Tapi nak wat camne.. Redha!! Lepas dari tu, terus yuyu diejek2 tak hafal sifir dua.. malas nak layan.. Diam kan aje.. Last-last senyap sendiri..

Memalukan kan cerita yuyu tuh?? Hisshh!! Bagi sesiapa yang masih belajar tu, jangan lah jadi mcm yuyu ni..  Tak boleh dibuat contoh.. Itu dulu.. Tapi, sekarang.. I adalah graduation of Diploma Accounting okeyh!! (bangga sungguh..). Itulah perkara yang tak akan yuyu lupa sampai bila-bila.. even yuyu dah bercucu-cicit sekalipon!! Memalukan... 


Terima kasih sudi baca entry yuyu (^_^)

Love,
YULIANA WAHIT

1 ulasan:

Fauzi Ramadhan berkata...

siapa?

saya kah?? haha :P

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol