Dikala pagi yang menyeramkan

Morning semua!!!


Dah jiwa seorang blogger kan.. Setiap masa ada aje idea untuk update.. macam aku sekarang ni.. Bangun-bangun tidur je terus taip entry.. Ehem.. Untuk pengetahuan korang.. Waktu aku tengah taip entry ni pada pukul 7.30 pagi.. Hahahaa.. pernah korang taip entry pagi2 cenggini?? sambil buat muka comel dan kening turun naik.. Hebat tak?? ( perasan lah kau jemah!!)


Pukul 1.40 pagi..
Mata aku dah tak tertahan lagi untuk blogwalking ke berjuta-juta blog yang ada.. Kononnya cuma nak baring-baring sekejap.. then, sambung balik blogwalking.. Tapi, haremm.. Terus berlayar di lautan pasifik.. hahaa.. korang pon pernah kan.. kan. kan?? jangan tipu maa... ngee... Aku pon tak sedar entah bila aku terlelap ni.. Cian aku..


Sedap aku dibuai mimpi berkejar-kejaran dengan Salman Khan dibanjiri dengan hujan renyai-renyai , menari-nari dan berharap Salman Khan melamar aku pada masa itu.. Tiba-tiba...




gambar ini tiada kena mengena dengan yang hidup atu mati.. saje nak inteprame..
sumber -->> encik google..



Aku tersedar.. Ala-ala mimpi ngeri macam dalam cerekarama yang menjerit-jerit sampaikan orang jiran sebelah pon dengar.. buahahaa.. tapi aku takdelah sampai jiran aku dengar.. Hanya aku yang dengar je dah cukup kot.. Aku terasa macam ada sesuatu yang bergerak-gerak disebalik tabir langsir tingkap bilik aku.. Aku terus bangun dan memberanikan diri untuk lihat apa gerangan disebalik itu.. Padahal jiwa kecut wooo... Betul lah!! Ada benda bergerak-gerak kat langsir tu.. Ingatkan khayalan semata-mata sebab aku mimpi Salman Khan.. Ayooo.. Ammmaa!! Benda alah apa yang gerak-gerak ni.. Ular ke?? Hantu ke? Singa ke? atau pon gajah?? macam-macam jenis binatang sempat aku fikir untuk teka teki sebalik langsir tu.. Adoii.. Malam-malam.. cenggini lah sketsa-sketsa ni nak berlaku.. 


Jadi, nak tak nak aku kena jadi supermark sekejap.. Berani ke tak berani belakang cerita.. Yang penting aku kena tahu apa benda kat belakang langsir tu.. Perlahan-lahan aku mendekati langsir yang bergerak-gerak tu.. Haaishhh takutnya... Bila aku selak.. Haaaa??? Apa yang berlaku saat tu.. Pandangan kali pertama aku dengan  binatang bernama KUCING!! Aku tengok dia.. Dia tengok aku.. Adalah lebih kurang 1 minit cenggitu.. Ciss!! Heyy kucing!! macam mana kau boleh masuk bilik aku.. Aku tengok tingkap bilik terbuka luas.. Aikk??  setahu aku, aku dah tutup dah tingkap ni.. Cane kau boleh masuk jugak!! Tanpa sempat pikir apa-apa.. Aku capai je bantal dan terus halau dia keluar.... Pergghhh... nasib baik kucing je.. kalau pencuri?? penculik?? atau perogol bersiri?? Astagfirullahalazim.. Jauhkan lah.. Huh!! Mau copot jantung ni.. Mati-mati aku pikir ular tau.. Hahahaaa.. lepas je dari tu.. Aku ketawa sendiri.. sambil menepuk dahi.. Bengong lah aku ni!!! 


Tak pasal-pasal filem hindustan aku dengan Salman Khan tertunda gara-gara dek kucing ni.. Tak sempat lagi dia melamar aku.. Melepas lah nampaknya... ngeee... tak pe.. mana tau esok malam mimpi Hritik Roshan pulak.. Kih kih.. eh, tajuk nak gempak aje kau yuyu.. Entry gempak ke? 


attention: mimpi aku dengan Salman Khan tu tipu je sebenarnya. tak mimpi apa-apa pun.. sebab aku buat peta dunia banyak sangat.. dia tak nak lah..


Terima kasih sudi baca entry ni.. Smiling (^_^) peace!!

Love,
YULIANA WAHIT

10 ulasan:

Cinta Misteri berkata...

Haaa tulah, seb baek kucing jer. Seb baek tk d ket0knya kucing tu...hehe

cik yuyu berkata...

huhu.. cian pulak kat kucing tu..

Atiqah Wadiah berkata...

hehe~kucing rupe nya :)

cik yuyu berkata...

aah lah dear.. mati2 ingat ular..

Boni JLL3 berkata...

hahahahahahhahahaa.. kucing je rupanya. ingatkan buaya la tadi..hehehehe

Tanpa Nama berkata...

yg ni pon nk tulisss....mmg blogger sejati

cik yuyu berkata...

rasenye takde masalah kalau nak tulis setiap apa yang kita fikirkan.. sebab blog ni bukan hanya untuk share sesuatu yang penting je.. tapi personal kita jugak.. uppsss.. kalau boleh log in biar ada nama.. senang sikit nak eratkan silaturrahim.. tq for comment yaww..

cik yuyu berkata...

tau tak pew.. huk huk...

nur fatihatuz zahra berkata...

amboiii.. kemain awal lagi cik yuyu ni update blog ye. hehe.. masa tu dah mandi ke belum agak2 nye..? hehehe.. *soalan cepumas ni. :D

cik yuyu berkata...

dah tentu lah belom yunk.. buahahahaaa...

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol