Bride To Be

Assalamualaikum...

Sememangnya akan jadi satu tekanan bagi sesiapa yang bakal menjadi B2B tu kan.. Termasuk lah yuyu ni.. Setiap hari banyak sangat perkara dan hal penting perlu di fikirkan.. Kerap kali, yuyu selalu tidur lambat sebab asyik fikir apa yang perlu prepare, take note sini.. take note sana.. dan kesannya, mengantuk kat office. Bangun tidur pon tak larat disebabkan tak cukup tidur.. Mata ni macam melekat jerk.. 7 bulan sahaja lagi untuk prepare kan semuanya.. Supaya tidak berlaku kesilapan pada hari tersebut.. Penat?? dah tentu lah penat sayang.. Tapi, bila difikir balik.. Sekali seumur hidup.. Tak pe.. Banting tulang demi capai apa yang yuyu idamkan untuk wedding day nanti.. peace!!



lebih kurang mcm ni lah tekanan yuyu.. haha.. sumber.. Encik google..


Bila roger-roger bakal B2B dengan ex-B2B dan tanya macam mana persiapan yang diorang buat.. Majority, semuanya dah separuh siap.. Ada yang setahun sebelum lagi diorang dah prepare.. Amazing kan?? Tapi yuyu, 7 bulan lagi nk wedding.. (insyaallah..) tapi, belum ada persiapan apa pon yang yuyu dh buat.. (teroknye kau yuyu!!) Sibuk men-survay je kejenya.. Tapi, takde kata putus pon yang di survay nye tu.. Kadang-kadang macam terniat nak pegi jumpa pakar bedah jek!! eh, salah pakar perkahwinan lah.. 


Try search-search kat google pon masih bercelaru lagi kepala hotak ni.. Walaupun memang ada yang sedikit membantu.. How can i do.. Just relax and do what i want.. Because its my wedding!! yeahhh!!! amek semangat sikit!! Perlu lah untuk happy kan..  And, yuyu ada terjumpa satu blog ni.. INTAN NORAZAM. Oh i love her weddings!! Memang awsome!! Semuanya dia D.I.Y sendiri.. Now, bakal M2B pulak..(mom to be) tahniah dear.. dan, setiap kali yuyu rasa tertekan pasal preparation ni.. Mesti yuyu bukak blog dia.. terus semangat yuyu kembali berkobar-kobar.. (ala-ala Vince tuh..)   kalau boleh, yuyu impikan wedding macam dia.. (^_^) 

Untuk bakal B2B yang lain.. Gud luck for your preparation! Hope tak de yang tekanan macam yuyu ni okeyh!! Enjoy saje.. And, try lah bukak blog intan norazam tu.. Maybe membantu korang sikit.. 
Yeaayyy!!!

Thankz sudi baca entry luahan perasaan ni.. Muawwhh!!

Love,
YULIANA WAHIT

15 ulasan:

Boo berkata...

Good luck yuyu, ada pape boleh tanya ex B2B :) salam perkenalan daripada saya :)

cik yuyu berkata...

TQ.. semoga dipermudahkan.. Salam perkenalan jugak..

Michelle Hopell berkata...

woww .. bride to be ye. tahniah taw :)
hope semua baik2 ok *__^

cik yuyu berkata...

thankz yunk.. mudah-mudahan..

faridah nazurah berkata...

jangan stress2 kak.. akak prepare la pape yg patut dlu.. klau bab hantaran tu akak leh beli time year end sale. sbb lg 7 bulan kan? time tu murah sikit

Ardini Humaira berkata...

teringat zaman nak jadi pengantin.. memang banyak nak kena pk :)

cik yuyu berkata...

ye kew?? kahwin berapa lama?? share2 sikit lah preparation.. mane tau mmbantu..

FiekaOnie berkata...

tahniahhhh. semoga bahagia dunia akhirat oke? :)

Atiqah Wadiah berkata...

nk kawen jgn tensi2..chill2 :)

cik yuyu berkata...

tulah.. mungkin ikut sangat perasaan.. tu yg tekanan..

cik yuyu berkata...

thank u.. insyaallah aminn..

cik yuyu berkata...

hehee.. ok2.. chill!!

MAY berkata...

HEHE.ITU NORMAL..MASA SY NAK KAWEN DL PUN MCM TU JUGAK.

*OK LA TU MSK KJE KOL 9 BLK KOL 5.

cik yuyu berkata...

:) nasib bujang lg.. kalau dah kawen.. kne request balik awal..

mrs kayrul berkata...

semua bakal B2B akan lalui pengalaman macam nie..tue la kisah manis yg akan dicoretkan untuk tatapan anak cucu nanti...

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol