Perkara-perkara yang membatalkan puasa

Assalamualaikum dan Selamat Berpuasa!!


Alhamdulillah, pagi tadi sempat bangun sahur walaupun bangun agak lambat.. Tulah penangan tidur lambat malam tadi sebab sibuk sangat layan fb, twitter, blog sampai tak ingat nak tido! Ape dah.. Yuyu bangun sendiri untuk sahur?? memang tak lah.. Mak yang akan kejut bangun sahur.. Tension je mak kejutkan yuyu bangun.. Yelah bangunnya pukul 5 pagi.. padahal mak kejut pukul 4.30 pagi.. Haisssehhh!! 

Entry kali ni yuyu nak sharing kat semua tentang perkara yang boleh membatalkan puasa.. Kadang-kadang kita ni penat puasa satu hari kan.. Sampai perkara-perkara yang perlu dititiberatkan pon kita ambil mudah.. Jom kita tengok..

PERKARA YANG MEMBATALKAN PUASA

~ Muntah dengan sengaja
~ Mengeluarkan air mani
~ Melakujan jimak (seks) pada siang hari
~ Kedatangan haid, nifas atau kelahiran bagi wanita
~ Menjadi gila
~ Pitam sepanjang hari
~ Mabuk (yang menghilangkan daya pemikiran waras) sepanjang hari
~ Murtad, iaitu keluar dari agama islam


Harap sharing ini berguna untuk semua dan selamat berbuka puasa okeyh!!! 

Thankz for reading this entry.. Peace!!

Love,
YULIANA WAHIT

2 ulasan:

Cik Rongoks berkata...

good info ! ^^

Yen berkata...

thank refresh blik memori saya...

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol