Iron rambut pakai seterika??

Assalamualaikum.. 

Herrkkkk!!! alhamdulillah kenyang perut kan dah berbuka puasa tadi.. Fuhhh.. bila rasa air tembikai tadi masuk dalam tekak yuyu.. Nikmatnya... hehheehee.. sanggup tu balik keje gi kipmart jap beli buah tembikai nak buat jus tembikai.. tak main ar beli kat bazaar.. fresh buat sendiri tau!! yummmyy!! kih kih berlagak sungguh.. korang berbuka apa tadi?? mesti sedap2 kan.. yuyu just makan kurma, nasi dengan ayam percik dan bubur lambuk (dapat free kat bazaar td..) .. tu pon dah kenyang sangat dah.. penuh perut.. tak tertampung lagi dah.. Heheh!!

Actually, saje je mukaddimah sikit kat atas tu.. Point sebenarnya nak share pasal lain.. hmmm... sape pernah duduk hostel??? angkat kening pliss!!! alololo tomel.. bagi sesiapa yang pernah duduk hostel mesti pernah buat atau tengok orang iron rambut pakai seterika kan?? tak payah tanya jauh2.. yuyu sendiri pernah nampak.. Kawan yuyu sendiri pernah buat..


Haishhh.. yuyu sebenarnya tak berapa berkenan sangat dengan iron2 rambut pakai seterika ni.. takut effect dia teruk.. lain lah kalau gi saloon.. yuyu selalu tegur kawan yuyu tu, jangan asyik iron rambut je pakai seterika.. nanti rambut rosak.. Dia ignore je ape yang yuyu cakap.. And the last, dia dapat effect kat rambut dia.. rambut dia terus keras, macam dawai tau.. takut jugak pegang rambut dia.. then, dengan terpaksa dia potong rambut dia jadi pendek.. eeeee... sayang gila okeyh rambut dia tu.. 

last-last dia ngadu kat yuyu yang dia nyesal iron rambut dia tu.. hemmm masa tu yuyu just diam jelah.. tak boleh nak cakap ape dah.. sbb kerap sangat dia iron.. be patient only dear.. huhuhu..
haa... kepada sesiapa yang pernah iron rambut dan selalu sangat guna seterika tu.. Elakkan lah.. lebih baik beli iron yang memang untuk rebonding rambut punya.. itu lebih baik.. kalau guna seterika tu tak bagus lah.. itu kan untuk gosok baju.. ni gi gosok rambut.. jangan nanti dah jadi mcm kawan yuyu baru nak nyesal.. beringat sebelum terkena.. Okeyh!! Peace...

Thinking before do anything.. thanks for reading this entry..
(^_^)

Love,
YULIANA WAHIT

7 ulasan:

eimah siti berkata...

cik siti penah try buat..2 kali..tapi bukan kat hostel la...kat umah sendiri....heheh...tuu masa form 2 kot kalau tak silap...sebab member cik siti pernah cerita pasal dia iron rambut pakai seterika....huhu...sekarang da tak buat da....da tau effect dia....heheh

Yen berkata...

uih.. siap iron rambut guna sterika baju... :8

Siti Rohaida berkata...

mase zaman sekolah2 dlu pernah la jugak buat..macam kelakar jerk..

Ardini Humaira berkata...

hihihh dni penah tengok kawan hostel dulu guna iron

SiBudakKurus berkata...

hai..icon kat contact me saya tu, sy buat sndri image tu..resize semula image..kalau nak tutorial,nti sy buat.

Boni Kacak berkata...

hahahha.. gatal lagi pergi iron rambut pakai seterika. hahahaha.. pelik2 je

cik a'an thanx to readers :) berkata...

ngeri pulak rsnya heehheh

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol