Dulu blogspot dot com Kini dot com

Assalamualaikum..


Alhamdulillah.. selepas hampir dekat 1 jam lebih jugak duduk kt kerusi.. mata kat pc.. jari kat mouse.. Maka diumumkan bahawa blog saya sudah bertukar nama.. eh?? bukan nama.. nama still sama.. yang bertukarnya adalah blogspot tu.. dulu sayeshukepink.blogspot.com skarang bertukar ke sayeshukepink.com.. Lebih mudah untuk disebut, lebih mudah untuk ditaip dan lebih mudah untuk diingat.. hihiiii... Sebenarnya dah lama ada niat nak tukar url blog tu.. sebab rasa macam panjang sangat.. so, untuk memudahkan pelbagai pihak.. barulah terlaksana juga niat dihati ni.. syukur sangat.. memang teringin sangat.. 


Ape yang best sangat tukar dari blogspot.com kepada .com??  Bagus ke?? Emmm.. bagi yuyu best lah.. sbb yuyu mmg nak tukar kan.. Cuma, yuyu ada terbaca dari beberapa sumber blog yang explain kenapa mesti guna domain untuk blog.. Antaranya, lebih mudah, ringkas dan mudah diingat, nampak lebih professional dalam berblogging, menghindari blog dari didelete atau dibanned oleh pihak yang tak sepatutnya.. huhuhu.. yang akhir skali tu takot sikit.. yelah.. kot kita tengah best2 blogging.. pasue kene banned!! uiiiii mintak dijauhkan lah yer dari kita semua!! shuhhh  shuhhh!!


Last, sesape yang belom tukar.. jom lah tukar ramai2.. memang best.. wawawa....

klik sini kalau nk daftar SINI




Love,
YULIANA WAHIT

3 ulasan:

MyMy berkata...

wahhh..
dah ada domain laa.. hehe
tahniah..
lps ni kena rajin blogging..
then boleh laa tmbah hosting pula hehehe

Ardini Humaira berkata...

yeay dah ber dot com :D

cynta ieda berkata...

http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html mari join sini..banyak hadiah menarik..

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol