Carik Keje Lain??

Hai Korang!!!


Hari berjalan seperti biasa.. Bangon tido kol 7 pagi.. Mandi and siap2 go to work.. Before masuk office.. Breakfast dulu ngn tunang.. and lagi beberapa minit nak kol 9 pg baru masuk office.. Hari ni bos yang bukak office sbb dia dtg awal.. hahaaa.. Rutin seperti biasa bila bos ada kat office.. Pura-pura jadi pekerja baik... Konon buat kerja padahal tak de kerje langsung.. Then, client datang.. Layan client.. and finish!!!


Tiba-tiba....


Bos dduk kat meja yuyu.. Dia bagitahu yang kemungkinan pemilik premis office  kita akan ambil balik premis ni untuk kegunaan dia.. (What!!! Oh god!!! How can... dlm hati memang memberontak gila!!) So, kita akan closed branch kat sini.. And i ada plan nk bukak kat skudai area.. but for u.. jauh untuk pergi keje.. Then, saya pindah mana bos?? i nak letak u kat main branch pon sudah penuh.. maybe u kena carik another job.. (What again!!! Shitt!! Saya tak nak lah boss.. Saya dah suka ngan kerja ni... huk huk...) tapi mulut hanya mampu kata ya.. Nothing can i do.. This is for my information.. Bila-bila masa pemilik ni boleh ambik balik...


Haishhh.. Apelah nasib... Dah dapat kerja ok dan selesa.. Berakhir macam ni pulak.. Mana nak dapat lagi kerja yang best mcm ni... Susah lorhh.. Nak dapat boss yang best mcm ni pon susah.. Walapun hati memberontak dan tak nak berhenti kerja.. Tapi, terpaksa jugak carik kerja lain.. Tak boleh nak buat apa.. Hanya boleh redha saja.. Dan think positif supaya dapat kerja yang lebih baik daripada sekarang.. Amiinnn.. And i know.. Ada hikmah disebalik ni.. 

p/s: ada kerja kososng untuk yuyu tak??

Love,
YULIANA WAHIT

1 ulasan:

Boni JLL3 berkata...

senangnya bos awak cakap macam tu???? pergh.. awak kena mintak pampasan ni tau

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol