Friday, Saturday, Sunday

Assalamualaikum...


Lamenya la hai tak update blog.. Ada 3 hari kot tak update... Bukannya malas nak update.. Tp terlalu bz sangat tu yang tak sempat tu nk bukak blog saya yang cantik ni..(wahhh angkat bakul sendiri nampak..pasue mcm ko ko ni ahli korporat jek kan nk bz2 sangat!!!) Sebenarnya kan rajin tau nak update blog... dah banyak kali dah wat new post.. dh taip dah title post tu.. tapi.. tak tahu nak start cerita apa.. sbb telalu banyak sangat cerita.. tak tahu nak cerita yang mana dulu.. (eh,, ni betol tau.. bukan nk poyo lebey...) bila dah taip title post tu.. terus blank kepala ni macam mana nak susun ayat nk cerita bg korang sume baca dengan khusyuk lagi tawadduk.. hhohoho... sebab salah satu kewajipan bagi seorang blogger adalah memastikan blog sentiasa berupdate.. tapi.. yuyu ni jarang update blog.. adakah digelar sebagai blogger??? haisshhhh... so, yuyu buat summerize dari semua cerita dalam kepala yuyu yang sangat banyak ni sampai tak tahu nak cerita mana dulu.. hahahaaa.. so, sudah pastilah entry ni akan sangat panjang okeyh!!! dan.. kamu semua jangan borink baca.. rajin-rajinkan mata korang untuk membaca setiap bibit-bibit ayat cinta dari yuyu ni.. kah kah kah!!!


JUMAAT 6/7/2012
Balik keje kol 5.. terus gi amek kakak kat Tiram.. kat umah dia lah kan.. sebab malam tu nak gerak ke KLIA nak amek parents balik dari umrah.. terus terang cakap.. dalam hati ni memang excited sangat and nak cepat2 sampai kat KLIA tu.. sbb rindu gile kat parents.. tp yuyu ni jenis tak tunjuk sebab macam ego and malu lah.. dah besar ok nak tunjuk2 yang kita ni sedey!! tp dalam hati.. dah berkaca-kaca.. so, drive lah dengan pandu cermatnya konon.. Then, bila dah take dia teros bergerak pulang ke rumah di Kota Masai... Tapi, dalam sekerat perjalanan tu... tetiberr kepala ni plan nak gi jalan-jalan dulu lah sebab macam awal sangat pulak nk blik umah.. so, plannya gi Nagoya kat Giant Plentong.. saje nak survay2 kain tok wat raya.. Padahal semalamnya dah beli dah dengan Tunang.. hohoho.. Itulah yang dinamakan perempuan.. Tak pernah puas walaupun dah beli.. ngeeee...Bila dah sampai kat nagoya.. pusing-pusing2 sambil mata mengelior macam ular.. Tapi.. last-last.. tak de yang berkenan.. and then, kuar balik.. Pasue teman kakak gi kiosk U-Mobile sebab dia nak daftar PostPaid yang sebulan RM28 tu.. yang yuyu guna.. Finish!!! Out from Giant.. and, teros gi bazar karat... dah lama kot tak pegi.. dekat setahun jugak tak pegi bazar karat tu.. Alang-alang dah kaur.. pegi aje.. Then, adelah shopping beberapa barang skit.. Tudung 4 helai, skirt and cardigan.. Bila dah murah.. sebat aje teros!! Bila lagi dapat gi sini kan.. nth2 tahon depan baru dapat gi bazar karat ni lagi.. Walking-walking..and walking.. dah penat.. jom baleekkk... dah kol 10 dah ni.. mlm nnt kol 3 nk gerak gi KLIA.. tapi, before sampai rumah.. singgah restoran gi mamam jap.. Lapo lah.. Then, back to home!!! Sampai rumah... kepenatan.. mandi.. baring-baring jap kat katil.. tapi, teros berlayar.. Nasib baik lah abang yuyu kejut kol 3 tu.. Kalau tak.. memang tak terambik lah parents tu.. Dengan malas lagi terpaksa.. mandi and teros siap2.. pakai makeup sambil mata tertutup2!!! hahahaa.. terok gile perangai!! Malam2 buta makeup!! sape seyh nak tengok... Lantak lah... Gerak kol 4.30 pagi.. nak sampai nye kat KLIA tu sebelom kol 8.. ada masa 3 jam lagi.. sempat ke nak sampai KLIA dalam masa 3 jam?? hahaaa kerja gile!!!


SABTU 7/72012
nak tau tak kitorang sampai KLIA kol berapa?? pukul 7 pagi... 2 jam setengah je kitowang drive tok sampai KLIA.. gile tak?? hahaa.. agak2 berapa laju lah tu yerkk?? jalan clear tu malam.. ape lagi.. pecut arrr... best gile jalan tengah2 malam ni.. tak banyak kereta.. sejuk.. Lagi pon kitowang takde berhenti2 kat mana2 perhentian.. tu yang cepat je sampai.. Sampai KLIA, dengan mata yang ngantok gile ni.. gi carik macdonalds tuk breakfast.. Actually perut tak lapo.. tapi, sebat jelah.. sumbat aje dalam mulut ni haa... Makan..makan..makan.. perut kenyang!! Hati pon senang maa... jam dah kol 8.. Teros jalan laju-laju gi kat gate ketibaan.. Rami memang ramai lah kan.. mcm2 orang jumpe.. biasalah.. airport international kan.. then, tengok tv yang tunjuk flight sampai kol berapa.. Parents yuyu flight dia dari Colombo, Sri Lanka.. Sebab dari Madinah ke Makkah gitulah takde flight yang teros gi KLIA.. Kene transit flight at Colombo..Then, baru gi KLIA.. Lama gile tunggu.. takde pon.. skrin post kol 8.01 pagi flight sampai.. tapi tade pon.. tibe2 tgok kat skrin tu flight delayed pulak.. kol 8.45 pagi.. hahahaa... tunggu lagi.. dah kebas kaki and bontot ni.. dah blurr jugak nak buat apa.. and. alhamdulillah.. sampai jugak akhirnya parents tersayang.. nampak kelibat parents keluar.. entah kenapa masa tu hati yuyu teros sebak.. sedih sangat2... bila parents sampai je kt kitowang.. yuyu teros peluk ayah yuyu.. Masa tu mula lah sesi ir mata berguguran semua.. seriouss!!! sedih gile!! lama yuyu peluk ayah yuyu.. rindu!! then, peluk mak pon nangis jugak!!!.. Yelah, macam-macam yuyu fikirkan bila diowang kat sana.. and alhamdulillah.. parents pulang dengan selamat.. Thankz god!! Then, terus lah balik JB.. Kesian kat parentz penat kan.. diowang need to rest.. Sampai JB dalam kol 3 ptg macam tu lah.. Tapi, parentz bukannya dapat rest.. Berderet-deret sedara-mara semua datang ziarah.. Kesian pulak tengok parents.. tapi, nak buat macam mana kan.. bukan orang lain.. sedara jugak... sampai lah kemalam...


AHAD 8/7/2012
Hari berjalan dengan normal dan sedia kala.. Macam biasa berderet-deret juga sedara mara datang ziarah.. Tak putus-putus.. dah macam raya pon ade gak.. Tapi, happy lah.. Then, yuyu ngan kakak yang jadi mangsa gi pasar Kipmart beli barang dapur.. sbb mak tak ley kuar kan.. sedara ramai.. So, plan buat mee hun soto.. ermmm yummmyyy sedapnye.. favorite yuyu.. Tak de ape sangat berlaku hari ahad ni.. just relax kat rumah... and layan sedara saja... After maghrib, tugas untuk hantar kakak balik pulak.. The, balik rumah!! Sadakallahulazim!!!


haaa.. tulah summary dari 3 hari.. yang kononnya banyak sangat cerita yang yuyu nk post tapi sampai blurr kepala otak ni. actually ada lagi cerita yang yuyu cut-cut sebab macam dah panjang sangat jerk.. takot korang dah macam baca novel plak kan.. borink nnt.. ngeeee... so?? ape plak cerita weekend korang?? mesti lagi panjang dari yuyu kan?? (^_^)


****TQ sebab sudi baca entry yang panjang ni... Jangan borink yerkk..****


Counting...counting..
YULIANA WAHIT

1 ulasan:

Jari Jemari berkata...

=) Now Monday.. =p
Follow anda..

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol