8 Produk Samsung yang diharamkan..

Assalamualaikum..

Syarikat Apple telah menyenaraikan lapan produk Samsung Electronic kepada Mahkamah Persekutuan.. Produk keluaran Samsung ini perlu ditarik balik di pasaran dan dilarang memasuki Amerika Syarikat.. Sumber dari Berita Harian, Hakim Lucy Koh meminta senarai produk tersebut selepas juri di San Jose minggu lepas mengarahkan syarikat Samsung membayar pampasan sebanyak AS$1.05 blilion kerana didapati firma dari Korea Selatan itu meniru model iPhone dan iPad keluan Apple.

iPhone VS Samsung

Antara lapan produk tersebut ialah Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge dan Galaxy Prevail. Hakim Koh memerintahkan keluaran Samsung Galaxy Tab 10.1 dilarang dan disekat kerana mendapati persamaan reka bentuk paten dari keluaran Apple.. -sumber Berita Harian-

Huh!!.. Dasyat..dasyat.. sampai macam tu sekali yerk.. Dahlah sekarang ni ramai pengguna lebih sukakan keluaran teknologi dari Samsung.. maklumlah.. mesra pengguna kan.. tiba-tiba.. kena sekat pulak!! Yelah, memang tidak dinafikan, teknologi dari Apple yang memperkenalkan sistem touch screen terlebih dahulu.. Then, barulah muncul produk-produk lain.. Mungkin kalau reka bentuk nya berbeza syarikat Apple takkan suruh bayar pampasan kot.. huhuhu...

Tapi, kalau diberi pilihan.. Yuyu lebih suka produk Samsung daripada Apple sebabnya mudah dan mesra pengguna.. Walaupun yuyu ni pengguna iPhone.. (nampak tak kecurangannya disitu..)

p/s: jangan lah kat Malaysia pon disekat.. huhuhu..


6 ulasan:

Mr. Firdaus Windey berkata...

i dah pakai S2 mcm mana?

cik yuyu berkata...

it's ok.. kat Malaysia belum disekat lagi.. So, pakai je..

Sop berkata...

mungkin sbb apple dah tergugat dgn samsung
padahal bukan sama pun
bentuk yg biasa.. buku pun petak bukan?
ramai yg bantah tentang keptusan tersebut

cik yuyu berkata...

mungkin jugak.. :)

Syaz Blackrose berkata...

Sokong sesangat psl samsung lebih mesra pengguna, tambahan lg harga yg lebih murah berbanding iphone. yelah, nak pakai ipad pun kena keluar duit lebih 2 ribu, sedangkan pakai tab baru 1 ribu lebihjer.. hehehe

5zol berkata...

dkt malaysia rasanya lgi ramai suka pakai samsung coz hrga lgi murah...kualiti leh tahan..

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol