Suka kenakan kawan yang tengah tidur ek??

Assalamualaikum..

Zaman sekolah adalah zaman yang paling the best in my life!! walaupun selalu merungut malas nak gi sekolah.. sesekali ada jugak terponteng sekolah.. Tapi, bila dan masuk alam pekerjaan ni.. Baru terasa zaman memakai tudung putih, baju putih dan kain biru sangat-sangat lah berharga.. Rasa menyesal pulak selalu tidur dalam kelas.. Kekekek... Teringat pulak perangai diri sendiri dan jugak kawan-kawan yang mempunyai sifat suka menyakat @ mengenakan kawan-kawan yang tengah enak dibuai mimpi..

Yeah.. kuakui diriku sedikit degil waktu persekolahan.. But.. i've change now.. muehehe.. Suka kenakan kawan-kawan tak kira lah situasinya didalam kelas atau pun dihostel.. Kalau di dalam kelas, jarang sikit nak kenakan kawan sebab ada pelajar lelaki.. Segan.. Maklumlah sekolah arab.. Kenalah jaga tatasusila.. :) tapi, kalau kat hostel.. dan memang anak dara semua kan.. adalah jugak menunjukkan sikap tembelang masing-masing.. 

Yang yuyu ingat waktu kat dalam kelas.. Ada seorang kawan(lelaki) ni tidur dalam kelas.. tak perlulah untuk yuyu mention naama dia sebab korang tak kenal punya.. hahaha.. Jam pon dah menunjukkan 1.55 petang.. Lagi 5 minit untuk habis waktu pembelajaran. Cikgu pon tak masuk untuk mengajar.. Jadi, tidolah.. Ape lagi kan.. Tapi, ada seorang budak lelaki a.k.a kawan yuyu jugak(lelaki) minta kitorang pakat dengan dia supaya jangan bising  kalau nak balik sebab dia nak kenakan budak yang tidur tadi tuh.. Tarik kerusi pon pelahan-pelahan.. Kitorang pon follow je.. Bengong.. so, balik lah hostel mcm biasa dengan membiarkan budak tadi tuh terus dibuai mimpi. Sampai jam 3 petang waku kitorang nak pergi preparation(study sendiri) still budak tu tak bangon.. Erkkk..mati ke?? tak kan lah dia tak terjaga ke apa ke.. Rasa kesian pon ada teruslah kejutkan dia bangun tidur.. Alhamdulillhah hidup lagi.. heheh.. eh, ko tau tak sekarang ni jam 3 petang!! tido mati ke apa kau nih.. haishh. bengang muka budak tuh terus blah balik hostel.. kekekekehh... 

Belum part yang kat hostel pulak.. Yang ni kerja-kerja kitorang.. hehee.. Pernah kitorang kenakan kawan tengah tido.. masa tuh tengah malam.. Kitorang conteng-conteng muka budak2 tengah tidur.. Lepas tu tanya kat dia.. Eh, kau suka sapa arr?? Tanyalah semua benda yang secret2.. ngehehehe.. Yang buat kitorang terkejut.. Dia jawab tuh semua soalan kitorang nih.. Adoooii mcm tak logik pon ada.. Hahaha.. suka.suka.. Bila esok pagi, tang yang kena conteng tuh mula lah menjerit2.. (^_^) then, kitorang tny kat budak yang kitorang soal2 malam tadi sedar ke tak apa yang berlaku.. Dia cakap dia tak sedar.. Ngekk.. hohoii.. 

itulah.. perangai2 budak2 sekolah yuyu yang sangat degil.. Tapi benda tuh just untuk have fun jer.. Dan kitorang dah jujur kat budak tu yang kitorang buat.. Then, dia ok jerk.. So, x delah dendam kesumat dalam hati tu yerkk..

Haisshh rindunya zaman sekolah.. waaaa!! nak sekolah balik...



5 ulasan:

♥ aN_Na ♥ berkata...

Betul3! School days are the best! :D

boni kacak berkata...

ok.. dah ternyata awak memang budak nakal kan? hehehee

hudahassan ^^ berkata...

haha . jahatnye dulu wei !

Razil Tahir berkata...

pernah kena lastik tetengah syok tido dalam kelas...
memang terkejut gilarh.....
sengal betul moment tue...

lynndAmya berkata...

haha dulu kalau tertido kat claz time claz prep, ada sorg warden yg garang sengal akan tembak kite dgn pistol air yg besar tu..naseb aku dak baik dulu, xpenah kena..hahaa :P

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol