Weekend VS Kuih Raya

Assalamualaikum..

Ayoooo rindunya kat blog nih... Dah berapa hari tak ber-update... Nak tengok blog pon tak tersempat-sempat... Eceyh!! macam sebok sangat yuyu ni.. Haa.. memang sibuk pon.. Sibuk menghabiskan weekend ni dengan membuat kuih raya!! yeayy!! Memang rushing sangat buat kuih raya tahun ni.. Tahun lepas just dapat buat 2 kuih raya je.. Tapi tahun ni.. alhamdulillah.. ada peningkatan sedikit.. Yuyu dapat buat 5 jenis kuih raya dalam masa lebih kurang 3 hari.. waaaa mantap ke dok?? dari hari jumaat malam sampai lah ke petang ahad asyik buat kuih je.. Tu yang baru dapat belek2 sikit blog ni.. Sekaligus update entry.. hehehee... 

Rasanya 5 jenis kuih raya je kot yang yuyu buat.. Sebab yuyu ni kalau takde kawan memang susah nak buat kuih raya... nasib baik ada kakak & kakak ipar yuyu yang sudi tolong yuyu buat kuih raya.. Kalau tak.. memang kelam kabut lah.. Silap-silap dapat buat 1 jenis kuih raya je... hehehe.. Mana taknya tinggal minggu ni je yang yuyu dapat spend time untuk buat kuih raya.. Minggu depan dah raya.. Hari jumaat & sabtu dah rushing buat ketupat pulak.. kemas rumah, tukar langsir baru.. ini lah.. itulah.. banyak benda nak buat.. jadi, baik settle kan satu persatu.. Kalau boleh yuyu ni tak nak lah semuanya kuih raya tunjuk.. Nak lah ada satu dua jenis kuih yang yuyu buat sendiri... Baru rasa puas hati nak raya.. 

Oppss banyak-banyak membebel pon tak best jugak kan.. Jom layan kuih raya yang yuyu dah buat nih.. 



Almond London



Chocalate Cup



Conflakes Chocolate



Conflakes Madu



Tart Gulung 
(lupa nak snap masa kat dalam dulang.. dah masuk dalam bekas baru teringat nak snap.. Penat sangat kot..)


Itulah 5 jenis kuih raya yang yuyu buat.. Itu pon actually ada 2 kotak conflakes lagi yang belum guna dengan biskut almond london yang masih belum dicelup dan disaluti coklat.. Insyaallah besok sambung lagi kot.. Hehehe... sambung yang balance-balance je..  Nak buat baru?? tunggu tahun depan lah ye.. Kejung dah kaki dengan tangan nih.. anyway..ada nampak menggeliurkan tak?? muehee. sorry for the quality of image.. Just phone camera..

Korang semua dah buat kuih raya belom?? mesti dah kan.. waaaa... best-best... (^_^)


8 ulasan:

Razil Tahir berkata...

tak buat kuih... tiap2 tahun tak buat...
tolong perabih kuih ade la.. huhuhuhu XD

boni kacak berkata...

mohon pos ke rumah saya sikit.hahaha

Nick Nashram berkata...

rajin betul cik yuyu buat kuih raya..tak ambik tempahan ke?? saya agar2 tau la buat..huhu

QasehnyaRania berkata...

salam ...
banyaknya yuyu buat kueh yer ...;)
mesti sedapkan...

Yana Aina berkata...

wahhh ... byk nya. rajin sggh :) thnx utk kad raya tue ^^

wanie-raina berkata...

wow!! sdap sdap!!
nanty wanie pun nak upload gmbo kuih raye wanie jugak la! hehehe~

syiela berkata...

saya buat yg tunjuk je tahun ni huhuhu...

bila dah ada kuih raya mood nak beraya pun datangkan :)

Dania Eryati berkata...

wah..rajinnya dia buat biskut raya...

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol