Apa kuih raya kegemaran korang??

Assalamualaikum..

Dalam kita menjalani ibadah puasa ni.. kepala otak tak abis-abis2 pikir nak raya.. muahaha.. tak sabar nak makan kuih raya.. yum..nyum..nyumm.. lagi 2 minggu je kan kita nak raya.. huiihh rasa sekejap sangat.. pejam celik, tahan lapar, tahan minum, dah nak raya.. koleksi baju raya pon dah bersepah sangat dijual sekarang ni.. plus lagu raya pon dah berkumandang kat radio dan jugak shopping-shopping.. hiisssh lagilah semangat rasa nak raya.. lagi bab kuih raya ni.. waaa mata juling, jongang semua ada bila tengok kuih raya yang bermacam jenis dan rupa bentuk.. tapi, rasanya sedap ke?? erkk.. hahhaaha... jahat no mulut akuh ni.. yuyu suka satu kuih raya ni.. memey sedap!! pernah masa dulu (time tak pandai lagi buat kuih ni..) kakak yuyu buat kan 1 balang khas untuk yuyu.. dan jahatnya yuyu takut dimakan dek orang.. haa yuyu simpan dalam bilik.. makan sorang-sorang sampai muntah.. eeuuww kedekutnya kaw! ngeh ngeh.. bukan kedekut.. takut orang habiskan.. nak tau kuih apa?? jeng jeng jeng...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



see?? sedapnya... siapa yang suka conflakes madu ni angkat hidung!!! yeayyyy give me five!! memang tak sah kalau tak de kuih raya ni kat rumah yuyu..rasa seperti hari raya tak lengkap.. kueng kueng!! and now! yuyu dah pandai buat sendiri.. dan buat nya pon tak susah.. senang je... nak tutorial?? haaa nanti yuyu buat kt next entry eh, bila yuyu dah beli barang untuk buat conflakes madu ni.. yuyu akan buat 2 perisa conflakes madu ni.. satu perisa madulah, yang lagi satu perisa coklat! wooww yummmyy.. tak sabar pulak rasanya..

eh, kawan-kawan apa pulak kuih kegemaran korang?? 
(ala-ala upin-ipin gituh..)

Thanks for reading this entry (^_^)

Love,
YULIANA WAHIT

7 ulasan:

Boo berkata...

bestnya! kita cuma pandai beli kuih tunjuk je. hahaha sheila tak suka sgt kuih / biskut. suka gila kerepek! hahaha

Nadia Elena berkata...

almond london la baru best.. :D

permata biru berkata...

mmg cornfleks madu la my favorite..kalau pergi rumah orang aje je cornfleks madu mmg habis la satu balang saya makan..hehe..nt tutorial la.tahun lepas buat xberapa menjadi la..^-^

yana yani berkata...

sarang semut..

lokman berkata...

semuanya sekali.. haha.. ^_^

eimah siti berkata...

cik siti suka cornflakes madu ni.....buat, then masa tu jugak makan....masa raya, hidang kuih lain....heheh

~ cik matahari ~ berkata...

tart nenas!!!!
dan semuaa jenis kueh raya.. haha tamakk :p

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol