Aku rindu zaman nih!

Assalamualaikum...

Dulu masa sekolah.. Selalu membebel sendiri. Bosannya sekolah.. Bila lah nak besar.. Nak kerja dapat duit. Nak beli itu.. Nak beli ini.. Macam-macam sungguh angan-angan yuyu waktu itu.. Malas nak bangun pagi-pagi pakai baju sekolah.. nak mengangkut beg sekolah yang penuh dengan buku teks yang tebal-tebal tuh.. tu baru buku teks.. belom campur buku tulis, buku amali lah.. ini lah.. itu lah.. perhh memang rasa mcm bawak KLCC pulak dalam beg.. (nampak benor nipunyee..) hehheehee.. 

Tapi sekarang, yuyu rindu sangat-sangat zaman sekolah.. Sangat rindu.. Baru tahu betapa susahnya nak carik duit untuk sesuap nasi nih.. Yelah, kalau dulu hanya tahu menghabiskan duit.. Order duit je terus dapat.. Sekarang kena batang hidung sendiri.. Padan muka aku..



Saya nak milo cup kat atas nih boleh pakcik??  Nak manyak manyak manyak manyakk!!! Berebut-rebut beratur dengan kawan-kawan semata-semata nak Milo nih.. Bila cikgu announce kt kelas yang lori Milo nih datang.. terus berlari sekuat hati untuk dapatkan milo nih.. Sebab apa?? sebab kalau dapat milo nih awal-awal.. jadi, nanti last-last boleh amek lagi untuk kali kedua.. lagi pun benda free, siapa yang tak nak. Masa tuh, pakcik tu tak cam sangat muka budak-budak siapa yang dah amek dengan siapa yang belum.. hahhahaha!! jahatnya.. masa amek kali kedua tuh, memang kena berlakon muka selengerr je lah.. konon-konon belum dapat ag lah..

Tapi pernah jugak lah yuyu kena tegur ngan pakcik tuh.. Eh, awak bukan dah dapat ke tadi.. Mana ada pakcik! saya belum dapat lah.. saya beratur last-last la pakcik.. Malas nak berebut-rebut nih.. (ceehh!! pandai ko tipu pakcik ni eh yuyu..) Masa tuh dapat milo tuh terus cepat-cepat blah dari situ.. Hehehee... Tak puas hati lah dapat satu jer.. Nak lagi boleh?? ngeee..


5 ulasan:

Boo berkata...

comel! kita pun suka berebut nak dapat dulu. hahaha. Ambik second time tu, terlupa plak. mungkin ada buat juga kut. heee

Cik Rongoks berkata...

time skolah dulu selalu berebut nk amik air milo tuu. hahaha

MawardiYunus berkata...

teringat zaman2 kecik dulu
singgah baca2 blog awak http://mawardiyunus.says.com/recommendations/coca-cola-semangat-ramadan

anis scha berkata...

hahaha, betul betul. siap ganti-ganti lagi dgn mem :D

boni kacak berkata...

sekolah banyak kenangan2 yang best2.. tak macam sekarang ni..hehehe

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol