Berbuka puasa di 6 CORNER SENIBONG RESTAURANT

Assalamualaikum...

Hari ni saja nak tukar selera nak berbuka puasa kat luar pulak..  Asyik berbuka puasa kat rumah jerk. Werrkkk!! sombong bebenoorr bunyik nyer.. mueheehe.. Tak delah.. Hari ni encik tunang kita ajak berbuka kat luar..huhu baiknya dia ye.. ajak kita berbuka kat luar.. yuyu?? apa lagi.. dengan hati terbuka luas menerima pelawaan dari dia.. orang nak belanja kita.. tak kan nak tolak pulak kan.. rezeki tuh..



weee...asal aku rasa muka aku mcm lain jerk pakai tudung bawal nih.. tak nak lah pakai lagi..



erkk? nak interprame jugak ke?? hehee ni lah en.tunang kita.. dia malu tuh...


Seawal jam 4.30 kitorang bertolak dari rumah.. Eceyhh!! macam nak karangan bahasa melayu cerita pasal nak balik kampung pulak kan.. Awalnya keluar rumah?? yuyu ajak tunang pergi watsons sekejap kat jusco.. Nak beli barang-barang peribadi dan makeup.. banyak yang dah habis.. Selebihnya.. mengular sekejap kat jusco.. Fuuhh... jusco tengah sale gila habis sekarang ni.. Lumrah naluri seorang wanita seperti yuyu yang macam orang dah tak tentu arah bila tengok barang-barang semua sale! tapi, harus ku kuburkan naluri itu kerana kena save money for this raya.. kang tak beraya pulak aku nanti.. dah lah anak sedara semua makin bertambah.. haiiyoooo.. pusing..pusing.. 

Dalam kira-kira jam menunjuk kearah pukul 6, terus bergegas pergi ke senibong restaurant untuk prepare nak berbuka.. sampai-sampai je.. perhhh penuh dengan meja yang dah di booking.. haisshhh nak duduk mana ni.. walaupun banyak lagi restaurant kat situ.. tapi, kitowang tetap nak pilih 6 Corner Restaurant sebab makanan dia memang power... so, suruh pekerja kt situ cari table untuk kitorang.. Hati dah mcm nak luluh dan kecewa je ni.. But, last-last ade jugak table.. Alhamdulillah, rezeki kitorang dapat berbuka kat situ hari ni.. ngeh ngeh..




6 CORNER RESTAURANT SENIBONG

Ingatkan nak order juadah berbuka ikut set. Tapi, dah habis pulak.. ramai sangat yang order food set.. so, kena lah order yang ala-carte punya.. huh.. mesti mahal kan.. hehee...tak pelah janji perut kenyang..
Pikir punya pikir apa yang nak diorder nih.. Budak waitres tu pon dah penat berdiri tunggu kitowang nak order.. Teruk..teruk.. So, muktamad kitorang pilih juadah ni..



air tembika susu gelas besar, air tembikai dan nescafe gelas besar.. 
(erkk.. besark tak gelas dia??King size..)



nasi putih


udang masak butter... (sedap gila wokk)



tomyam campur..(mcm kurang sedap pulak.. selalu order tak mcm ni.. ooo maybe puasa kot..)



ikan bawal masak stim halia.. (perhh yang ni lagi power.. power abis..)



sayur kailan msak ape tah.. (errr maaf ye saya tak makan sayur jadi ni bukan sy punya..)



last, telur dadar.. ni memang wajib kena ada.. baru tambah power.. ceyhh!!



haa.. banyakkan kitorang order.. haha.. yang makan nye dua orang jerk.. teruk betul..



mueheee.. muka orang kelaparan.. tak sabar nak tunggu waktu berbuka.. sabar eh..
.
.
.
.
And, alhamdulillah.. kenyang sudah.. syukur pada Allah sebab diberikan rezeki yang berlimpah hari ni.. 
Eh, apa lagi.. jom lah balik!!! Terasa macam orang mengandung pulak jalan perut dah kenyang ni.. muehehee.. Okeyh bye...

Thankz for reading this entry.. (^_^)


3 ulasan:

✿Lady Ainaa✿ berkata...

menarik lahhh tempatnya.... wahhhhhh.... comey je sis pkai tudung tu... hehe

Cik Rongoks berkata...

weeee ~
bestnye berbuka dgn tunang . hihiih

lynndAmya berkata...

haha amboi, seronok tunang ajak buka di luar..sy ni pon semalam g jalan2, ramai tol shopping sakan kat mall and bazar..raya sakan lah tu, hihi :p

Copyright 2013 © ♥Yuliana Wahit♥. Designed by Ayu Barbydol